2013 m. kovo 1 d., penktadienis

T.Berdychas Dubajuje nuvainikavo čempioną R.Federerį


Šeštoji pasaulio raketė čekas Tomašas Berdychas atlošė tris mačpointus ir po permainingos kovos 3:6,7:6(8),6:4 palaužęs čempiono titulą gynusį šveicarą Rodžerį Federerį iškopė į "Dubai Dutty Free Tennis Championships" turnyro finalą.

Tai buvo antra T.Berdycho pergalė prieš antrą vietą ATP reitinge užimantį R.Federerį iš eilės. Šveicarui nepavyko atsirevanšuoti varžovui už pralaimėjimą praėjusių metų US Open turnyro ketvirtfinalyje nors tam turėjo visus šansus.
Dvikova truko dvi valandas ir 19 minučių. Pirmame sete vyko visiškai lygi kova, breikpointų turėjo tiek vienas, tiek kitas tenisininkas, tačiau pačioje pabaigoje R.Federeriui pavyko laimėti varžovo padavimą, kuris svarbiu metu visiškai ne vietoje padarė keletą dvigubų klaidų. Antras setas buvo visiškai nenuspėjamas. T.Berdychas sugebėjo atlikti breiką. Jis pirmavo 5:2 ir atrodė, kad nesunkiai išlygins susitikimo rezultatą, tačiau R.Federeris atsitiesė. Maža to šveicaras ne tik išlygino pusiausvyrą - 5:5, bet vienuoliktame geime servuojant varžovui turėjo dar tris breikpointus laimėti varžovo padavimą. Bet T.Berdychas nepalūžo, nei tada, nei tie-breiko metu. Jo metu R.Federerį nuo pergalės net tris kartus skyrė tik taškas (6:4,8:7), tačiau T.Berdychas kantriai gynėsi ir sulaukęs savojo šanso triumfavo - 10:8.
Trečiame sete lemtingas tapo penktas geimas. T.Berdychas sugebėjo laimėti R.Federerio padavimą ir vėliau korte tvirtai kontroliavo situaciją iki mačo pabaigos. Šveicaras dar bandė kovoti. Septintame geime jis likvidavo tris breikpointus, o devintame sunaikino du varžovo mačpointus, tačiau kelio atgal nebuvo.

T.Berdychas antrą savaitę iš eilės žais ATP turnyro finale. Praėjusį savaitgalį jis apmaudžiai pralaimėjo turnyro Marselyje finale, o šį kartą čeko taip pat laukia nelengva užduotis. Dėl čempiono titulo jis kovos su pirma pasaulio raketė Novaku Džokovičiumi. 2009-2011 metais Dubajuje triumfavęs serbas kitame pusfinalyje 6:3,7:6(4) įveikė argentinietį Juaną Martiną del Potro ir šiame sezone laimėjo visus 12 susitikimų.


Komentarų nėra: