2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Išsigelbėjęs R.Berankis iškopė į turnyro Delrei Byče ketvirtfinalį


Pusantro seto "grybavęs" Ričardas Berankis po permainingos kovos 3:6,6:4,6:1 vis tik palaužė amerikietį Jacką Socką ir pateko į ATP "Delray Beach International Tennis Championships" turnyro ketvirtfinalį.

Pajėgiausias Lietuvos tenisininkas šiandien privertė gerokai pasinervinti savo gerbėjus. Ko gero ne vienam išsprūdo ir riebesnis žodelis jo adresu, tačiau R.Berankis laiku susiėmė ir ištraukė jau beveik pralaimėtą mačą.
Kylančia JAV teniso žvaigžde vadinamas J.Sockas dominavo pusantro seto ir atrodė, kad R.Berankis apskritai neturi jokių šansų. Vien pirmame sete R.Berankis padarė net penkias dvigubas klaidas. Jis dukart prarado savo padavimą - pirmą kartą trečiame geime pirmaudamas 40:0, o antrą apskritai sausai. Reikalai tapo visai prasti, kai antro seto pradžioje R.Berankis gavo dar vieną breiką ir atsiliko - 1:3. Vaizdas atrodė išties tragiškai, bet kaip tik tuo metu R.Berankis pakilo tarsi feniksas iš pelenų. Gelbėjimosi ratą lietuviui įmetė ir pats J.Sockas. Antrajame sete labai ženkliai krito amerikiečio pirmo padavimo tikslumas - 39 proc. Jis prarado turėtą iniciatyvą, o R.Berankis tuo iš karto pasinaudojo. Lietuvos tenisininkas penktame geime varžovui padarius dvigubą klaidą breikpointo metu susigrąžino savo padavimą ir viskas prasidėjo iš naujo. Tik dabar tenisininkus tarsi kas sukeitė vietomis. Korte ėmęs dominuoti R.Berankis ne tik išlygino susitikimo rezultatą, bet užtikrintu žaidimu neleido J.Sockui atsitiesti ir trečiame sete. Amerikietis lemiamame sete laimėjo vos 10 iš 26 taškų servuodamas.

R.Berankis šeštą kartą karjeroje iškopė į ATP turnyro ketvirtfinalį. Priminsiu, kad 87-tą vietą geriausių pasaulio tenisininkų reitinge užimantis lietuvis neįveikė šio turnyro kvalifikacijos barjero, tačiau pateko į pagrindines varžybas jose atsisakius dalyvauti ispanui Feliciano Lopezui. Dalyvaudamas šiame turnyre R.Berankis jau užsidirbo 51 ATP reitingo tašką. Ketvirtfinalyje jo laukia akistata su prancūzu Edourdu Roger -Vasselinu.


Komentarų nėra: