2013 m. vasario 28 d., ketvirtadienis

Ketvirtfinalyje triuškinančios favoritų pergalės


Nors Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstantis "Dubai Dutty Free Tennis Championships" vyrų turnyras prasidėjo staigmenomis, tačiau į finišo tiesiąją išsiveržė tie kam ir priklausė. Pusfinalyje žais visi keturi aukščiausią reitingą turnyre turėję tenisininkai.

Ketvirtfinalyje visi favoritai užtikrintai įrodė savo jėgą ir pergales iškovojo korte praleidę maždaug tik apie valandą. Įspūdingiausiai pasirodė 2009-2011 metų čempionas serbas Novakas Džokvičius. Pirmoji pasaulio raketė net 6:0,6:3 sutriuškino italą Andreas Seppi (ATP/20).
Tai buvo dešimta N.Džokovičiaus pergalė prieš A.Seppi iš tiek pat galimų. Serbijos tenisininkas šiemet dar nepralaimėjo nei vieno iš vienuolikos susitikimų ATP varžybose ir pusfinalyje susitiks su septintąja pasaulio rakete argentiničiu Juanu Martinu del Potro. Pastarasis šiandien 6:4,6:2 įrodė savo pranašumą prieš vokietį Danielį Brandsą (ATP/97).

Antrą pusfinalio porą sudarys čempiono titulą ginantis šveicaras Rodžeris Federeris ir šeštoji pasaulio raketė čekas Tomašas Berdychas. 2003-2005, 2007 ir 2012 metais Dubajuje triumfavęs R.Federeris šiandien ketvirtfinalyje vos per 55 minutes 6:2,6:2 sau nuo kelio nušlavė rusą Nikolajų Davydenko (ATP/46). Antrą vietą geriausių pasaulio tenisininkų reitinge užimantis šveicaras servuodamas pralaimėjo vos aštuonis taškus.


Komentarų nėra: