2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

R.Berankis suklupo turnyro Delrei Byče ketvirtfinalyje


Ričardui Berankiui nepavyko antrą kartą karjeroje iškopti į ATP turnyro pusfinalį. 87-tą vietą geriausių pasaulio tenisininkų reitinge užimantis lietuvis šiąnakt "Delray Beach International Tennis Championships" turnyro ketvirtfinalyje turėjo pripažinti prancūzo Edourdo Roger-Vasselino pranašumą - 6:4,6:3.

R.Berankiui tai buvo šeštas ketvirtfinalis ATP varžybose, tačiau žengti toliau jam pavyko vos kartą, kai pernai vasarą iškopė į turnyro Los Andžele finalą. O šansų tikrai buvo. Be to ir sėkmė lydėjo. Neįveikęs kvalifikacijos R.Berankis pateko į pagrindines varžybas ir ten jam kliuvo tik antro šimto žaidėjai. Deja, jeigu vokietis Bjornas Phau (ATP/121) ir amerikietis Jackas Sockas (ATP/130) buvo įveikti, tai E.Roger-Vasselinas (ATP/105) tapo per kietu riešutu.
Tai buvo šeštas R.Berankio mačas per septynias dienas. Jam trūko šviežumo. Be to teko žaisti ir sudėtingomis sąlygomis pučiant stipriam vėjui. R.Berankis net penkis kartus prarado savo padavimą, padarė 6 dvigubas klaidas, o padavęs kamuoliuką antru bandymu laimėjo tik 34 proc (10/29) taškų.

E.Roger-Vasselinas atsirevanšavo R.Berankiui už nesėkmę vieninteliame iki tol tarpusavio susitikime ir pusfinalyje susitiks su pirma varžybų rakete amerikiečiu Johnu Isneriu. R.Berankis dalyvaudamas šiame turnyre iškovojo 51 ATP reitingo tašką ir kitą savaitę pakils tarp 80 geriausių planetos tenisininkų.


Komentarų nėra: