2013 m. kovo 2 d., šeštadienis

N.Džokovičius ketvirtą kartą triumfavo Dubajuje


Pirmoji pasaulio raketė serbas Novakas Džokovičius 7:5,6:3 įveikė čeką Tomašą Berdychą ir ketvirtą kartą per pastaruosius penkerius metus tapo "Dubai Dutty Free Tennis Championships" turnyro nugalėtoju.

Atrodo N.Džokovičius vėl  neturi sau lygių. Serbijos tenisininkas laimėjo antrą ATP turnyrą šiame sezone ir skaičiuojant nuo praėjusio sezono kai tapo baigiamojo metų turnyro "ATP World Tour Finals" čempionu nepralaimėjo jau 18 susitikimų iš eilės. Šiemet N.Džokovičius trečią kartą tapo "Australian Open" čempionu, bei po metų pertraukos vėl triumfavo Dubajuje, kur anksčiau nuo 2009 metų trofėjų kėlė net tris kartus iš eilės. Tai buvo 36-tas N.Džokovičiaus laimėtas ATP turnyras karjeroje.
N.Džokovičius Dubajuje triumfavo per penkis mačus varžovams taip ir nepralaimėjęs nei vieno seto. Finale jis vienuoliktą kartą iš eilės įveikė šeštą pasaulio raketę T.Berdychą. Čekas puikiai pradėjo susitikimą. Jis pirmas atliko breiką ir pirmavo 4:2, tačiau po to ėmė labai daug klysti ir N.Džokovičius perėmė iniciatyvą į savo rankas.Geriausias planetos tenisininkas iš pradžių išlygino rezultatą - 4:4, o paskutiniame geime kai atrodė, kad vis tik prireiks tie-breiko T.Berdychas "pasistengė", kad jo nereikėtų. Atkakliai vyko ir antras setas, bet įtampos vėl neatlaikė T.Berdychas. Aštuntajame geime jis prarado savo padavimą ir atsitiesti nesugebėjo. N.Džokovičius nervingai baigė mačą. Po dvigubos klaidos jis varžovui suteikė breikpointą, tačiau tuoj pat ištaisė padėtį įkaldamas eisą, o po to laimėjo ir du paskutinius trūkstamus taškus.

T.Berdychui tai buvo antras ATP turnyro finalas per dvi savaites, tačiau abu juos jis pralaimėjo. Priminsiu, kad praėjusį savaitgalį čekas turėdamas mačpointą Marselyje turėjo pripažinti Jo Wilfriedo Tsongos pranašumą.


Komentarų nėra: