2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

M.Niculescu laimėjo pirmą WTA turnyrą karjeroje


Monica Niculescu laimėjo pirmą WTA turnyrą savo karjeroje. 75-tą vietą geriausių pasaulio tenisininkių reitinge užimanti rumunė šeštadienį finale 6:2,4:6,6:4 palaužė rusė Olgą Pučkovą ir tapo inauguracinio "Brasil Tennis Cup" turnyro nugalėtoja.

M.Niculecu trečią kartą žaidė WTA turnyro finale ir šio apskritai galėjo nebūti. Rumunė savo pasirodymą Florianapolyje galėjo baigti dar pirmajame rate, tačiau ji atlošė tris mačpointus ir po daugiau nei tris valandas trukusios kovos palaužusi ispanę Anabel Mediną Garrigues pradėjo savo žygį titulo link. Aštuntfinalyje, ketvirtfinalyje ir pusfinalyje iškovojusi nesunkias pergales M.Niculescu kito pasipriešinimo sulaukė tik finale. 105-tą vietą WTA reitinge užimanti O.Pučkova taip pat trečią kartą žaidė finale. Rusė šią savaitę iš turnyro eliminavo dvi favorites trečią pagal skirstymą belgę Kirsten Flipkens ir pirmą reitingą turėjusią amerikietę Venus Williams, tačiau lemiamoje dvikovoje vėl teko kapituliuoti.
Dvikova truko apie dvi valandas. M.Niculescu nesunkiai laimėjo pirmą setą, o antrojo pradžioje vėl greitai atliko breiką ir išsiveržė į priekį - 2:0.  Bet tuomet O.Pučkova laimėjo kitus šešis iš aštuonių geimų ir išlygino susitikimo rezultatą. Trečiame sete M.Nculescu vėl pirmoji atliko breiką. O.Pučkova sugebėjo išlyginti rezultatą - 4:4, tačiau devintame geime rusė vėl prarado savo padavimą ir daugiau atsiteisti nesugebėjo.

Komentarų nėra: