2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

S.Errani apgynė čempionės titulą Akapulke


Aštuntoji pasaulio raketė Sara Errani 6:0,6:4 sutriuškino ispanę Carlą Suarez Navarro ir antrus metus iš eilės tapo "Abierto Mexicano TELCEL" turnyro Akapulke nugalėtoja.

S.Errani trečią kartą šiame sezone žaidė WTA turnyro finale. Paryžiuje italei teko pripažinti vokietės Monos Barthel, o vos praėjusį savaitgalį Dubajuje čekės Petros Kvitovos pranašumą, tačiau Akapulke S.Errani nuėjo visą kelią iki galo. Ji paskutinė atvyko į Meksiką, bet per penkias dvikovas turnyre varžovėms nepralaimėjo nei vieno seto. Pirmą reitingą varžybose turėjusi S.Errani labai galingai pradėjo finalinį susitikimą. Ji laimėjo pirmus aštuonis geimus iš eilės, tačiau C.Suarez Navarro jau neturėdama kur trauktis pabaigoje įsižaidė ir paskutinį tašką italei pavyko padėti nelengvai. Paskutiniai aštuoni geimai vyko labai atkakliai, tenisininkės net šešis kartus apsikeitė breikais, bet paskutiniame geime S.Errani galiausiai pavyko sėkmingai paduoti ir pergalingai užbaigti mačą.

 "Pirmajame sete kamuoliukas skriejo labai greitai ir man pavyko laimėti taškus keliais smūgiais. Antrame sete aš pirmavau 2:0 ir 40:15 varžovei paduodant, bet tada Carla pagerino savo žaidimą. Geimai tapo ilgi, vyko labai atkakli kova. Varžovė man sukėlė daug rūpesčių, todėl džiaugiuosi, kad pavyko nugalėti per du setus," - sakė S.Errani. - "Aš pirmą kartą apgyniau čempionė titulą. Turnyras Akapulke man visada bus ypatingas."

S.Errani laimėjo septintą WTA turnyrą karjeroje. Italė šiame sezone yra iškovojusi daugiausiai pergalių WTA ture - 18, o C.Suarez Navarro (WTA/28) pralaimėjo ketvirtą WTA finalą karjeroje iš tiek pat galimų.


Komentarų nėra: