2013 m. kovo 3 d., sekmadienis

R.Nadalis sutriuškino D.Ferrerą ir triumfavo Akapulke


Rafaelis Nadalis įrodė, kad neveltui jis vadinamas grunto karaliumi. Šeštadienį ispanas be gailesčio 6:0,6:2 sutriuškino ketvirtą pasaulio raketę savo tautietį Davidą Ferrerą ir tapo "Abierto Mexicano Telcel" vyrų turnyro Akapulke nugalėtoju.

Šiuo metu penktą vietą ATP reitinge užimantis R.Nadalis laimėjo 52 turnyrą savo karjeroje ir antrą po sugrįžimo. Ispanas septynis mėnesius nežaidė dėl kelio traumos ir tik vasarį vėl sugrįžo į teniso kortus. Pirmas turnyras R.Nadaliui nenusisekė. Jis pasiekė finalą Vinja del Mare, bet ten netikėtai turėjo pripažinti argentiniečio Horacio Zeballoso pranašumą. Bet vėliau viskas tik gerėjo. Po savaitės nepaisant nuovargio jis triumfavo San Paule, o šią savaitę niekam nepaliko jokių šansų Akapulke. Per penkis mačus R.Nadalis varžovams nepralaimėjo nei vieno seto. Pusfinalyje jis nugalėjo Nicolą Almagro, o finale nors buvo laukta atkaklios kovos tiesiog pervažiavo per D.Ferrerą, kuris šiame sezone pralaimėjo tik trečią kartą per 24 susitikimus.
Dvikova truko tik valandą ir 5 minutes. R.Nadalis laimėjo pirmus aštuonis geimus. Jis nei karto neprarado savo padavimo, o pats realizavo 5 iš 8 breikpointų ir priiminėdamas laimėjo net 58 proc. taškų.

"Aš praleidau pasakišką savaitę Akapulke," - sakė 2005 metais čia jau triumfavęs R.Nadalis. - "Finale aš pademonstravau puikų tenisą ir visos dvikovos prieš ketvirtą pasaulio raketę metu dominavau korte. Manau, kad tai buvo vienas geriausių mačų mano karjeroje. Džiaugiuosi, kad taip sėkmingai pavyko sugrįžti į turą."


Komentarų nėra: