2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

Laiminga J-W.Tsongos savaitė Marselyje


Geriausias Prancūzijos tenisininkas Jo-Wilfriedas Tsonga per savaitę iš viso atlošęs net šešis mačpointus tapo Marselyje vykusio "Open13" turnyro nugalėtoju. Aštuntoji pasaulio raketė sekmadienį finale po dramatiškos kovos 3:6,7:6(6),6:4 palaužė čeką Tomašą Berdychą.

J-W.Tsonga laimėjo dešimtą ATP turnyrą savo karjeroje, o Marselyje triumfavo antrą kartą. Anksčiau jis čia buvo nugalėjęs 2009 metais, bet šių metų turnyrą tikrai atsimins ilgai. J-W.Tsongą ketvirtfinalio dvikovoje prieš australą Bernardą Tomčių net penkis kartus skyrė tik taškas tik nuo pralaimėjimų, tačiau jis išplėšė pergalę - 4:6,6:3,7:6(10). Dar vieną mačpointą prancūzas sunaikino finale ir nutraukė trijų pralaimėjimų seriją prieš T.Berdychą. Iki tol čekas buvo laimėjęs net penkis iš šešių tarpusavio susitikimų įskaitant visus tris praėjusiais metais.

Finalas truko dvi valandas ir 10 minučių. Dvikovos pradžia nieko gero J-W.Tsongai nežadėjo. Šeštą vietą ATP reitinge užimantis T.Berdychas dominavo pirmajame sete. Čekas puikiai servavo, bei atlikęs breiką nesunkiai išsaugojo įgytą persvarą. Antrame sete T.Berdychas servuodamas pralaimėjo vos keturis taškelius, bet baigti pergalingai seto jam nepavyko. J-W.Tsonga atlošė tris breikpointus ir išsikovojo tie-breiką, o jo metu sunaikino ir T.Berdycho (6:5) mačpointą, bei išlygino dvikovos rezultatą. Tai buvo momentumas, nes trečiajame sete savo žaidimo sąlygas jau diktavo J-W.Tsonga. Trečiame geime jam pirmą sykį pavyko laimėti T.Berdycho padavimus ir vėliau išlaikė įgytą pranašumą iki pabaigos. Čekas negavo nei vienos progos atsitiesti.

Komentarų nėra: