2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

J.Jankovič po trijų metų pertraukos laimėjo WTA turnyrą


Serbė Jelena Jankovič po trijų metų pertraukos vėl laimėjo WTA serijos turnyrą. Buvusi pirmoji pasaulio raketė sekmadienį finale 6:1,6:2 sutriuškino argentinietę Paulą Ormaecheą ir tapo "Copa Claro Colsanitas" turnyro Kolumbijoje nugalėtoja.

Šiuo metu 24-tą vietą geriausių pasaulio tenisininkių reitinge užimančiai J.Jankovič tai buvo tryliktas laimėtas WTA serijos turnyras karjeroje, tačiau tik pirmas nuo 2010 metų, kuomet triumfavo prestižiniame Indian Velso turnyre. Tuo metu J.Jankovič buvo tvirta pirmojo dešimtuko žaidėja, tačiau tų pačių metų pabaigoje šios tenisininkės žaidime ištiko gili krizė. Pasipylė labai daug pralaimėjimų sąlyginai silpnesnėms varžovėmis, dingo pasitikėjimas savo jėgomis ir J.Jankovič tapo tik savo pačios šešėliu. Iš tikro tai vargu ar pergalė Bogotoje serbei padės vėl iš naujo pakilti į buvusias aukštumas. Galima sakyti, kad į Kolumbiją J.Jankovič atvyko laimės ieškoti, nes stipresniuose turnyruose savo pasirodymą dažniausiai baigdavo labai greitai.

"Copa Claro Colsanitas" turnyras apskritai ko gero yra pat silpniausias turnyras WTA kalendoriuje. J.Jankovič turėjo aukščiausią reitingą iš visų žaidėjų, bet ir tai iki finalo turėjo daug vargo. Tiesa paskutiniame mače problemų nekilo. Ji sutriuškino 198-tą vietą WTA reitinge užimančią P.Ormaechea per kiek daugiau nei valandą.

Komentarų nėra: