2013 m. vasario 24 d., sekmadienis

D.Ferreras įstojo į 20 titulų per karjerą klubą


Ketvirtoji pasaulio raketė Davidas Ferreras laimėjo 20-tą ATP turnyrą savo karjeroje. Trisdešimtmetis ispanas sekmadienį 6:4,3:6,6:1 palaužė šveicarą Stanislasą Wawrinką ir antrus metus iš eilės tapo "Copa Claro" turnyro nugalėtoju.

D.Ferreras pernai iškovojo daugiausiai titulų ATP ture. Jis laimėjo net septynis turnyrus ir šiemet regis nusiteikęs eiti tuo pačiu grafiku. Sausio mėnesį apgynęs "Heineken Open" turnyro Naujoje Zelandijoje čempiono titulo šį kartą jis tą patį padarė ir Buenos Airėse.
Finalas D.Ferrerui susiklostė nelengvai. S.Wawrinka pirmas atliko breiką ir pirmame sete pirmavo 3:1, tačiau ispanas greitai perėmė iniciatyvą į savo rankas. D.Ferreras laimėjo keturis geimus iš eilės ir setą - 6:4. Lygiai tokiu pačiu scenarijumi prasidėjo ir antras setas. S.Wawrinka vėl pirmavo su breiku - 3:1, o D.Ferreras greitai susigrąžino savo padavimą - 3:2. Vis tik šį kartą S.Wawrinka nepalūžo. Jau kitame geime šveicaras atsakė savo breiku ir išsaugojęs pranašumą išlygino susitikimo rezultatą. Po to kai S.Wawrinka jau pirmajame trečio seto geime vėl sėkmingai sužaidė priiminėdamas ir su breiku išsiveržė į priekį 1:0 atrodė, kad visi koziriai jo rankose, tačiau tuomet viskas apsivertė aukštyn kojom. D.Ferreras mačą baigė laimėdamas net šešis geimus iš eilės.

Tarp aktyvių tenisininkų daugiau titulų už D.Ferrerą yra iškovoję tik Rodžeris Federeris - 76, Rafaelis Nadalis - 51, Novakas Džokovičius - 35, Lleytonas Hewittas - 28, Andy Murray - 25 ir Nikolajus Davydenko - 21.


Komentarų nėra: