2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

R.Berankiui teko pripažinti X.Malisse'o pranašumą

R.Berankio nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir 11 eisų

  Ričardas Berankis 6:4,4:6,6:3 pralaimėjo 59-tą vietą ATP reitinge užimančiam belgui Xavierui Malisse'ui ir nepateko į Prancūzijoje vykstančio ATP Challenger serijos "Open d'Orleans" turnyro ketvirtfinalį.

  Tai buvo pirmas šių tenisininkų tarpusavio susitikimas, tačiau R.Berankiui tai buvo jau pažįstamas varžovas. Pernai jis poroje su X.Malisse'u žaidė keletą dvejetų turnyrų. Deja, bet patyręs 32 metų belgas, kuris savo geriausiais karjeros laikais ATP reitinge buvo pakilęs net iki 19 vietos šį kartą buvo pranašesnis už geriausią Lietuvos tenisininką, kuris ATP reitinge šiuo metu rikiuojasi 85-oje pozicijoje.
  Dvikova truko valandą ir 41 minutę. R.Berankiui labai apmaudžiai susiklostė pirmas setas. Jis pirmas atliko breiką, pirmavo - 4:3, bet po to dukart iš eilės prarado savo padavimą ir pralaimėjo setą - 6:4.  Antrajame sete R.Berankis vėl pirmas sugebėjo atlikti breiką, bet šįsyk išsaugojo pranašumą ir išlygino susitikimo rezultatą. Deja, bet trečiajame sete Lietuvos tenisininkui ėmė visiškai nesisekti pirmieji padavimai. Tikslą pasiekė tik 33 proc. bandymų. X.Malisse'as tai išnaudojo. Ketvirtame geime jis laimėjo R.Berankio padavimą, išsiveržė į priekį - 4:1 ir pergalės iš savo rankų neišleido. Belgas trečiame sete servuodamas pralaimėjo tik 4 taškus.

Pernai R.Berankis buvo patekęs į šio turnyro pusfinalį. Už iškovotą pergalę pirmajame rate jam atiteko 10 ATP reitingų taškų. Tiesa R.Berankis drauge su latviu E.Gulbiu čia dar dalyvauja dvejetų varžybose.

- TP -

Komentarų nėra: