2012 m. rugsėjo 26 d., trečiadienis

Na Li nesėkmė padidino intrigą dėl Stambulo


  Intriga kas pateks į baigiamąjį metų turnyrą "WTA Championships" padidėjo. Kinijos tenisininkė Na Li trečiadienį Japonijoje vykstančio "Toray Pan Pacific Open" turnyro aštuntfinalyje 4:6,6:3,6:4 pralaimėjo danei Caroline Wozniacki ir dabar turės gerokai pasistengti norėdama išsaugoti aštuntą vietą.

C.Wozniacki laimėjo aštuntą mačą iš eilės
  Kol kas jokios tragedijos dar nėra. Na Li šio sezono WTA reitinge turi surinkusi 4277 taškus ir nemaža persvara yra atitrūkusi nuo savo artimiausių persekiotojų - australės Samanthos Stosur 3796, prancūzės Marion Bartoli 3470 ir C.Wozniacki 3380. M.Bartoli kaip ir Na Li šiandien baigė savo pasirodymą turnyre Tokijuje , tačiau S.Stosur ir C.Wozniacki vis dar pretenduoja į čempionės titulą ir gali gauti papildomus 675 taškus.
  Laimėti turnyrą joms tikrai nebus lengva. S.Stosur ketvirtfinalyje laukia akistata su antrąja pasaulio rakete rusė Marija Šarapova, o C.Wozniacki kelyje atsidūrė nugalėtojos titulą ginanti trečią vietą WTA reitinge užimanti lenkė Agnieszka Radwanska.

C.Wozniacki pergalė prieš Na Li buvo aštunta iš eilės. Danijos tenisininkė rungtyniauja be poilsio. Dar sekmadienį ji buvo Pietų Korėjoje kur laimėjo savo pirmą WTA turnyrą šiame sezone, o jau pirmadienį pradėjo kovas Japonijos sostinėje. Mačas su Na Li truko dvi su puse valandos. Trečiame sete kinė pirmavo su breiku 2:0, tačiau ir toliau labai daug klydo bei neišsaugojo pranašumo. Na Li ryškiai pranoko C.Wozniacki pagal atliktus vinerius - 40:6, tačiau susitikimą ji baigė padariusi 6 dvigubas ir net 76 neišprovokuotas klaidas. C.Wozniacki suklydo 32 sykius.

"Po pirmojo susitikimo Tokijuje mane ėmė apleisti jėgos, bet šiuo metu viskas jau yra gerai" - sakė C.Wozniacki.- Šiandien Na Li žaidė labai arti galinės linijos - vaikė mane po visą kortą, labai greitai priiminėjo kamuoliuką. Gerai, kad antrajame sete man pavyko šiek tiek pakeisti žaidimą. Aš žaidžiau aštriau ir sugebėjau Li Na nustumti toliau už galinės linijos. Tai buvo raktas į mano pergalę."

  S.Stosur aštuntfinalyje 6:4,7:5 įveikė slovakę Dominiką Cibulkovą. Jos būsima varžovė M.Šarapova išvakarėse tik po daugiau nei tris valandas trukusios kovos palaužusi britę Heather Watson šiandien taip pat nelengvai 6:2,7:6(5) įveikė čekę Lucie Safarovą. Įdomu, kad rusė antrajame sete pirmavo 3:0, tačiau po to pralaimėjo net penkis iš šešių geimų ir L.Safarova netgi padavinėjo setui. Vis tik M.Šarapova išlygino rezultatą - 5:5, o po to laimėjo ir tie-breiką. Dvikova truko valandą ir 44 minutes.
  Įdomiai susiklostė ir pirmos pasaulio raketės baltarusės Viktorijos Azarenkos mačas. Aštuntfinalyje ji 6:4,6:2 įveikė italę Robertą Vinci nors pirmo seto viduryje jai buvo pasidarę silpna ir kvietėsi medikus.

- TP -

Komentarų nėra: