2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

Turnyras Memfyje baigėsi J.Melzerio triumfu

Milošas Raoničius antrus metus iš eilės liko antras "Regions Morgan Keegan Championships" turnyre. Pernai po dramatiškos kovos pralaimėjęs Andy Roddickui šiemet Juodkalnijoje gimęs Kanados teniso talentas turnyro finale netikėtai turėjo pripažinti austro Jurgeno Melzerio pranašumą - 7:5,7:6(4).

Tai buvo tik antras M.Raoničius pralaimėjimas šiame sezone per 17 sužaistų susitikimų. Šiemet jis jau buvo laimėjęs du ATP turnyrus - Čenajuje ir San Chosė, o šios dienos mače taip pat buvo laikomas gana aiškiu dvikovos favoritu, tačiau iškovoti dar vienos pergalės nepadėjo net ir 22 atlikti eisai, bei pirmu padavimu laimėti net 87 proc. (40/46) taškų.
Finalas truko valandą ir 38 minutes. Pirmajame sete lemtingu tapo 11-as geimas. Iki tol beveik visus savo padavimus sausai laimėjęs M.Raoničius netikėtai gavo breiką, o J.Melzeris laimėjo pirmąjį setą. Antrame sete M.Raoničius bandė perimti iniciatyvą ir jam tai buvo pavykę padaryti. Jis laimėjo varžovo padavimą ir pirmavo 4:1, tačiau septintame geime pasiaukojančiai sužaidęs, bei keletą beviltiškų kamuoliukų ištraukęs J.Melzeris susigrąžino savo padavimą ir išlygino rezultatą - 4:4. Bet tai dar nebuvo viskas, nes M.Raoniičus realiausią šansą laimėti antrą setą turėjo dešimtame geime, kuomet po J.Melzerio dvigubos klaidos turėjo setpointą (30;40), tačiau jaunasis kanadietis suteikta galimybe nepasinaudojo, o tie-breiko viduryje pats padarė itin grubią klaidą smūgiuodamas iš dešinės ir į priekį 5:3 išsiveržęs J.Melzeris pergalės iš savo rankų neišleido.

"Žinoma aš jaučiu palengvėjimą po pergalės šiame turnyre. Praėjęs sezonas man buvo sunkus, bet šitas kol kas man klostosi puikiai," - džiaugėsi J.Melzeris. - "Šiandien aš sužaidžiau labai gerą mačą ir visą laiką buvau susikoncentravęs į žaidimą. Aš žinojau, kad bus nelengva, nes Milošas yra vienas geriausiai savo padavimą laikančių žaidėjų pasaulyje. Kartais tu tiesiog vaikštai iš vienos korto pusės į kitą negalėdamas atmušti kamuoliuko Šiandien aš stengiausi išnaudoti retas galimybes priiminėjant ir apskritai sužaidžiau užtikrintai."

Tai buvo ketvirtas 30-mečio J.Melzerio laimėtas ATP turnyras karjeroje, bet pats didžiausias. Iki tol jis buvo dukart triumfavęs Vienoje (2009 ir 2010), bei Bukarešte (2006), tačiau tai buvo žemiausio rango ATP turnyrai, o turnyras Memfyje pagal savo turimą kategoriją nusileidžia tik Didžiojo kirčio ir Masters Series turnyrams.
38-tą vietą ATP reitinge užimantis J.Melzeris uždirbo 500 ATP reitingo taškų ir po ilgesnės pertraukos kitą savaitę sugrįš į geriausių pasaulio tenisininkų pirmąjį dvidešimtuką. Beje Memfyje J.Melzeris įveikė net tris iš keturių aukščiausią reitingą turnyre turėjusius žaidėjus: ketvirtfinalyje pirmą varžybų raketę amerikietį Johną Isnerį, pusfinalyje trečią pagal skirstymą čeką Radeką Štepaneką, o finale ir ketvirtą reitingą turėjusį M.Raoničių.

- TP -

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Gerai ,kad nugalėjo J.Melzeris, nes nevirškinu M.Raoničiaus.