2012 m. vasario 27 d., pirmadienis

18-metė T.Babos tapo turnyro Monterėjuje nugalėtoja


Antrą savaitę iš eilės WTA turnyrus laimi tenisininkės iš antrojo geriausių pasaulio tenisininkių šimtuko. Iki tol tik 107-tą vietą WTA reitinge užėmusi 18-metė vengrė Timea Babos sekmadienį 6:4,6:4 nugalėjo rumunę Aleksandrą Cadantu ir tapo "Monterrey Open" turnyro nugalėtoja.

Nuo 2008 metų T.Babos tapo jauniausia tenisininke laimėjusia WTA turnyrą. Būtent prieš beveik ketverius metus tokio amžiaus savo trofėjų kolekciją pradėjo pildyti buvusi pirmoji pasaulio raketė danė Caroline Wozniacki, kuri šiuo metu jau yra laimėjusi net 18 WTA serijos turnyrų.
Galingo sudėjimo T.Babos iki šio sezono WTA varžybose buvo iškovojusi vos vieną pergalę, tačiau praėjusią savaitę pasiekė pusfinalį Bogotoje, o šią savaitę įveikė net keletą pajėgių žaidėjų tai antrą varžybų raketę italę Sarą Errani (WTA/36), bei trečią pagal skirstymą rumunę Soraną Cirsteą (WTA/48) ir iki galo nuėjusi visą kelią tapo čempione.

"Šią savaitę aš iškovojau keletą puikių pergalių. Pati svarbiausia ir sunkiausia man tapo pergalė pusfinalyje prieš Errani, kuri yra labai patyrusi ir puiki tenisininkė," - sakė T.Babos. - "Apskritai esu patenkinta savo žaidimu šią savaitę. Aš tokia laiminga tapus nugalėtoja. Tai dar nepatirtas jausmas. Jaučiuosi nuostabiai."

Per penkias dvikovas turnyre 179cm ūgio T.Babos atliko net 28 eisus. Geras Vengrijos tenisininkės padavimas buvo pagrindinis ginklas atnešęs pergalę finale prieš 110-tą pasaulio raketę A.Cadantu, kuriai tai taip pat buvo pirmas WTA turnyro finalas karjeroje. Susitikimas truko valandą ir 21 minutę per kurį T.Babos nei karto neprarado savo padavimo, nesusidūrė nei su vienu breikpointu, o padavusi kamuoliuką pirmu bandymu laimėjo net 90 proc. (27/30) taškų.
Laimėjusi turnyrą Monterėjuje T.Babos WTA reitinge iš 107 vietos pakilo net į 68-tą.

- TP -

Komentarų nėra: