2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

D.Ferreras ir vėl buvo stipresnis už N.Almagro


Davidas Ferreras ir toliau lieka neįveikiamu varžovu Nicolui Almagro. Penktoji pasaulio raketė sekmadienį Buenos Airėse pasibaigusio "Copa Clara" turnyro finale 4:6,6:3,6:2 įveikė čempiono titulą gynusį savo tautietį ir laimėjo 13 ATP turnyrą savo karjeroje.

Vos prieš savaitę 11-tą vietą ATP reitinge užimantis N.Almagro sėkmingai apgynė "Brasil Open" turnyro čempiono titulą, tačiau to paties pakartoti Argentinoje nesugebėjo. Jis vėl atsitrenkė į sunkiai pajudinamą D.Ferrero sieną ir šiam pralaimėjo jau devintą kartą per tiek pat tarpusavio susitikimų.
Lemiamas turnyro susitikimas truko valandą ir 54 minutes. Iki finalo varžovams nei vieno seto nepralaimėjusiam D.Ferrerui dvikovos pradžioje sekėsi labai sunkiai. Jis jau trečiame geime prarado savo padavimą ir atsilikęs 1:3 neatsitiesė. Dešimtame geime N.Almagro atlošė du breikpointus ir laimėjo pirmą setą. Sudėtingai D.Ferrerui prasidėjo ir antras setas, tačiau sunkiai išlaikęs savo padavimą antrame geime jis pats atliko breiką ir atitrūkęs 3:0 vėliau pakankamai nesunkiai išlaikė įgytą persvarą, bei išlygino susitikimo rezultatą. Trečiame sete išryškėjo D.Ferrro geresnis fizinis pasiruošimas, nes antrą savaitę iš eilės žaidęs ir nemažai sunkių pergalių per tą laiką iškovojęs N.Almagro pavargo ir lemiamame sete net dukart prarado savo padavimą, bei dar kartą turėjo pripažinti varžovo pranašumą.

D.Ferrerui tai jau antras laimėtas ATP turnyras šiame sezone. Praėjusį mėnesį jis antrus metus iš eilės tapo turnyre Oklande nugalėtoju. Šiemet D.Ferreras per 14 susitikimų iškovojo 13 pergalių ir patyrė tik vieną pralaimėjimą, kai "Australian Open" varžybų ketvirtfinalyje turėjo pripažinti serbo Novako Djokovičiaus pranašumą.

- TP -

Komentarų nėra: