2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

S.Arvidsson antrą kartą triumfavo Memfyje


72-oji pasaulio raketė švedė Sofia Arvidsson 6:3,6:4 nugalėjo Mariną Erakovič iš Naujosios Zelandijos ir antrą kartą tapo "Memphis International" turnyro nugalėtoja.

28-metų S.Arvidsson turnyrą Memfyje drąsiai gali vadinti savo antraisiais namais. 2006 metais ji čia iki tol buvo laimėjusi savo vienintelį WTA turnyrą karjeroje, o 2010 metais tik finale nusileido aiškia favorite buvusiai rusei Marijai Šarapovai.
Šiemet per penkias dvikovas turnyre neskirstyta S.Arvidsson varžovėms pralaimėjo vos vieną setą: pirmajame rate įveikta britė Heather Watson - 6:2,6:3, aštuntfinalyje palaužta prancūzė Pauline Parmentier - 7:6(5),0:6,6:3, ketvirtfinalyje nugalėta ukrainietė Lesia Tsurenko - 6:2,7:6(9), pusfinalyje italė Alberta Brianti - 6:3,7:5, o finale ir ketvirtoji varžybų raketė M.Erakovič.
Susitikimas truko valandą ir 24 minutes. Nors S.Arvidsson jau pačiame pirmame geime prarado savo padavimą ir buvo atsilikus 0:2, tačiau sugebėjo susiimti ir ne tik išlygino rezultatą - 2:2, bet aštuntame geime atliko dar vieną breiką ir po to išlaikiusi savo padavimą laimėjo pirmą setą. Antras setas nebuvo toks atkaklus. S.Arvidsson servuodama pralaimėjo vos 4 taškus, tuo tarpu M.Erakovič tragiškai sekėsi atlikti pirmus padavimus - 41 proc. kuo pasinaudojusi švedė septintajame geime atliko lemtingą breiką ir nesunkiai išsaugojusi įgytą pranašumą iškovojo pergalę.

Įdomu, kad 54-oji pasaulio raketė M.Erakovič praėjusiais metais pirmajame tarpusavio susitikime buvo nesunkiai įveikusi S.Arvidsson 6:2,6:1. Geriausia Naujosios Zelandijos tenisininkė žaidė savo antrajame WTA turnyro finale ir abu pralaimėjo. Pernai Kvebeke ji turėjo pripažinti čekės Barboros Zahlavovo Strycovos pranašumą.

- TP -

Komentarų nėra: