2012 m. vasario 25 d., šeštadienis

A.Radwanska tapo turnyro Dubajuje nugalėtoja

Šeštoji pasaulio raketė lenkė Agnieszka Radwanska 7:5,6:4 įveikė vokietę Juliją Goerges (WTA/19) ir tapo Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykusio "Dubai Dutty Free Tennis Championships" turnyro nugalėtoja.

Tai buvo pirmas A.Radwanskos laimėtas WTA turnyras šiame sezone ir jau aštuntas per visą karjerą. Įdomu, kad šiemet 22 metų Lenkijos tenisininkė iškovojo 19 pergalių ir patyrė tris pralaimėjimus, bet visus tris kartus pralaimėjo ne kam kitam, o pralaimėjimo skonio šiais metais dar nepatyrusiai pirmai pasaulio raketei baltarusei Viktorijai Azarenkai.

Turnyras Dubajuje A.Radwanskai prasidėjo labai sunkiai. Jau pirmajame rate ji galėjo pralaimėti kanadietei Aleksandrai Wozniak, kuri trečiame sete jau padavinėjo mačui, bet pirmaudama 5:3 vėliau pralaimėjo keturis geimus iš eilės. Ne ką lengviau A.Radwanskai sekėsi ir aštuntfinalyje su žyde Shahar Peer, tačiau po to lenkė įsižaidė ir jos jau niekas nesustabdė. Finale to nesugebėjo padaryti ir visą savaitę įspūdingą tenisą demonstravusi J.Goerges.
Lemiamas susitikimas truko valandą ir 45 minutes. A.Radwanskai jau pačiame pirmame geime pasinaudojusi keliomis grubiomis J.Goerges klaidomis pavyko laimėti varžovės padavimą ir anksti išsiveržti į priekį - 2:0. Tiesa agresyviai žaidusi Vokietijos tenisininkė susigrąžino savo padavimą ir net persvėrė rezultatą - 5:4. Atrodė, kad J.Goerges perėmė iniciatyvą, tačiau ilgai trukusiame vienuoliktame geime A.Radwanska kantriai lakstė paskui kiekvieną kamuoliuką ir vėl išlaukusi varžovės klaidų atliko lemtingą breiką ir laimėjo pirmą setą. Nesėkminga pirmo seto pabaiga akivaizdžiai išmušė J.Goerges iš vėžių. Labai daug jėgų, kad patektų į finalą išeikvojusi vokietė dukart prarado savo padavimą ir antrame sete atsiliko 1:4. Vis tik vėliau J.Goerges pademonstravo kovotojos charakterį ir nedaug trūko, kad būtų išlyginus rezultatą. Ji sušvelnino rezultatą iki 3:4,4:5, o dešimtame geime A.Radwanskai jau paduodant mačui turėjo užsidirbus breikpointą (30:40), tačiau lenkė atsilaikė ir išplėšė pergalę.

"Man teko pademonstruoti labai gerą tenisą, kad ją nugalėčiau," - po dvikovos duodama interviu sakė A.Radwanska. - "Aš tiesiog stengiausi žaisti kiekvieną kamuoliuką. Julijos smūgis iš dešinės labai galingas ir kartais aš net nematydavau, kur lėkdavo kamuoliukas. Aš visada stengiuosi išlikti rami, koncentruotis į savo žaidimą, nes kitu atveju tai gali kainuoti pergalę. Labai dėkinga sirgaliams, kurie mane taip puikiai palaikė."

Tai buvo antra A.Radwanskos pergalė prieš J.Goerges per tiek pat tarpusavio susitikimų po to kai vos prieš mėnesį ji buvo varžovę sutriuškinusi Australian Open varžybų aštuntfinalyje - 6:1,6:1. Laimėjusi prestižinį turnyrą Dubajuje A.Radwanska kitą savaitę pakils į aukščiausiai per visą karjerą turėtą penktą WTA reitingo vietą.

- TP -

Komentarų nėra: