2012 m. vasario 24 d., penktadienis

J.Goerges trečią kartą iš eilės nugalėjo C.Wozniacki

19-oji pasaulio raketė vokietė Julija Goerges 7:6(3),7:5 palaužė čempionės titulą gynusią danę Caroline Wozniacki ir iškopė į Jungtinuose Arabų Emyratuose vykstančio "Dubai Dutty Free Tennis Championships" turnyro finalą.

Tai buvo trečia J.Goerges pergalė prieš C.Wozniacki iš eilės. Pernai ji įveikė danę abu kartus kai ši dar buvo WTA reitingo lyderė: turnyro Štutgarte finale 7:6,6:3 ir Madride - 6:4,1:6,6:3.
J.Goerges žino kaip reikia kovoti su C.Wozniacki ir jeigu ne laikini koncentracijos praradimai tai šiandien galėjo iškovoti pergalę ir kur kas lengviau. Kaip visada agresyviai žaidusi J.Goerges padarė dvigubai daugiau neišprovokuotų klaidų - 56:28, tačiau pagal atliktus vinerius C.Wozniacki pranoko net 47:8 !!

Dvikova truko dvi valandas ir 12 minučių. J.Goerges aštuntame geime antrą kartą laimėjusi C.Wozniacki padavimą pirmaudama 5:3 stojo paduoti pirmam setui. Tas geimas truko daugiau nei dešimt minučių. Vokietijos tenisininkė turėjo setpointą, tačiau C.Wozniacki jį atlošė puikiu smūgiu palei liniją, o po to išnaudojusi tik septintą breikpointą susigrąžino savo padavimą, bei išlygino rezultatą - 5:5. Teko žaisti tie-breiką, kurio metu J.Goerges jau pačioje pradžioje išsiveržė į priekį 3:0 ir išsaugojo įgytą persvarą. Antras setas priminė amerikietiškus kalnelius. J.Goerges dukart pirmavo su breiku 1:0,2:1, tačiau jai ėmė visiškai nesisekti pirmi padavimai ir praradusi koncentraciją ne tik neišsaugojo pranašumo, bet leido C.Wozniacki perimti iniciatyvą ir išsiveržti į priekį - 4:2. Vis tik J.Goerges laiku susiėmė ir greitai išlipo iš duobės. Savo stipriais smūgiais ji vėl pradėjo diktuoti žaidimą, bei iš pradžių išlygino rezultatą - 4:4, o vienuoliktame geime atliko dar vieną breiką ir išsiveržė į priekį - 6:5. Kaip ir servuojant pirmam setui J.Goerges paduodama mačui vėl turėjo problemų, tačiau šįsyk ji sugebėjo panaikinti C.Wozniacki turėtą breikpointą (30-40) ir iškovojo puikią pergalę.

"Žaisti prieš Karoliną nėra paprasta. Dvikovose su ja būna labai daug ilgų taškų, todėl kad ji praktiškai kiekvieną kamuoliuką sugrąžina atgal. Du setus mes žaidėme daugiau nei dvi valandas," - sakė J.Goerges. - "Labai malonu patekti į finalą, įveikti tiek daug puikių žaidėjų. Net nežinau kas būtų buvę jeigu Karolina būtų laimėjus antrą setą."

J.Goerges iškopė į savo ketvirtą WTA turnyro finalą karjeroje. Šeštadienį dėl trečio čempionės titulo ji kovos su šeštąja pasaulio rakete lenke Agnieszka Radwanska, kuriai šiemet triuškinančiai pralaimėjo "Australian Open" varžybų aštuntfinalyje - 6:1,6:1. A.Radwanska šiandien pusfinalyje 6:2,2:6,6:0 nugalėjo serbę Jeleną Jankovič.

"Agnieszka Australijoje mane tiesiog sunaikino. Aš nebuvau pasiruošus tokiam susitikimui," - sakė J.Goerges. - "Aš nepataikiau praktiškai kiekvieno smūgio metu ir man apskritai niekas nesisekė. Rytoj bus nauja diena. Man tai iššūkis. Kada tu patenki į finalą vardan pergalės esi pasiruošus atiduoti visas jėgas."

- TP -

Komentarų nėra: