2012 m. vasario 26 d., sekmadienis

J-M.del Potro laimėjo dešimtą ATP turnyrą karjeroje


Marselyje pasibaigusio "Open 13" turnyro nugalėtoju sekmadienį tapo argentinietis Juanas Martinas del Potro. Dešimtoji pasaulio raketė finale 6:4,6:4 nugalėjo korto šeimininką prancūzą Michaelį Llodrą ir laimėjo dešimtą ATP turnyrą savo karjeroje.

Tai pirmas J-M.del Potro laimėtas ATP turnyras šiame sezone. Paskutinį kartą nugalėtoju jis buvo tapęs dar praėjusių metų pavasarį kai triumfavo Eštorile. Nuo to laiko geriausias Argentinos tenisininkas dukart žaidė finale, tačiau pernai Vienoje turėjo pripažinti prancūzo Jo-Wilfriedo Tsongos pranašumą, o vos prieš savaitę Roterdame lemiamoje dvikovoje nusileido šveicarui Rodžeriui Federeriui.
Ketvirtą reitingą varžybose turėjęs J-M.del Potro šiuo metu demonstruoja puikią formą ir tapdamas čempionu Marselyje įveikė labai daug pajėgių žaidėjų - rusą Nikolajų Davydenko, bei prancūzus Richard Gasquet, J-W.Tsongą ir M.Llodrą.

J-M.del Potro finale buvo laikomas aiškiu dvikovos favoritu ir su kaupu pateisino šį savo statusą įveikdamas M.Llodrą trečią kartą per tiek pat tarpusavio susitikimų. Dvikova truko valandą ir 23 minutes. Pirmajame sete J-M.del Potro lemiamą breiką atliko devintajame, o antrame sete penktame geime, bei vėliau patikimai servuodamas nesunkiai išlaikė įgytą persvarą. 198 cm ūgio argentinietis nei karto neprarado savo padavimo, nesusidūrė nei su vienu breikpointu, o atlikęs pirmąjį padavimą laimėjo net 90 proc. (36/40) taškų.

"Kiekvienas finalas ypatingas. Jo metu į galvą lenda visokios mintys. Padavinėdamas mačui aš buvau atsilikęs 0:3o ir labai susinervinau. Dvigubų klaidų aš buvau nepadaręs nuo susitikimo su Davydenko, o padavinėjant mačui jų nesugebėjo išvengti," - pasakojo pirmą kartą turnyrą uždarose patalpose laimėjęs J-M.del Potro. - "Su Llodra žaisti nėra lengva, bet kuriam varžovui, nes jis daug trumpina, gerai žaidžia prie tinklo ir tai sukelia problemų."

50-oji pasaulio raketė M.Llodra, kuris pakeliui iki finalo įveikė trečią varžybų raketę serbą Janko Tipsarevčių ir šeštą pagal skirstymą ukrainietį Aleksandrą Dolgopolovą siekė laimėti savo šeštą ATP turnyrą. 31 metų kairiarankis Prancūzijos tenisininkas savo paskutinį čempiono titulą 2010 metais buvo iškovojęs kaip tik Marselyje.

- TP -

Komentarų nėra: