2013 m. vasario 26 d., antradienis

Staigmenos jau pirmajame turnyro Dubajuje rate


Jungtiniuose Arabų Emyratuose vykstančio "Dubai Dutty Free Tennis Championships" vyrų turnyro pirmojo rato neįveikė net du pirmojo dešimtuko žaidėjai, o septintoji pasaulio raketė argentinietis Juanas Martinas del Potro į kitą etapą pateko tik išsaugojęs tris mačpointus.

Diena prasidėjo nuo to, kad rusas Nikolajus Davydenko 6:0,7:5 nugalėjo devintą pasaulio raketę Janko Tipsarevičių. Įdomu, kad po traumos formos niekaip atgauti negalinčiam serbui tai buvo trečias turnyras iš eilės, kuriame jis savo pasirodymą baigė jau po pirmojo mačo.  Antrame sete J.Tipsarevičius pirmavo su dviem breikais 4:1, tačiau vėliau vėl ėmė daug klysti, palūžo ir N.Davydenko laimėjo kitus šešis iš septynių geimų.
Kita staigmena buvo užfiksuota paskutiniame dienos mače. Prancūzas Michaelis Llodra 7:6(3),6:2 įveikė aštuntą vietą ATP reitinge užimantį savo tautietį Jo-Wilfriedą Tsongą. Praėjusį savaitgalį Marselyje triumfavęs J-W.Tsonga pirmavo pirmajame sete 4:2, tačiau neišlaikė persvaros, o antrajame sete  žaidimas ėmė visiškai nesiklijuoti. M.Llodra sugebėjo net dukart laimėti jo padavimą ir šventė įtikinamą pergalę.

J.Tipsarevičiaus ir J-W.Tsongos likimo tik per plauką išvengė J-M.Del Potro. Argentinietis dvikovoje su kipriečiu Marcosu Baghdačiu trečiame sete servuodamas buvo atsilikęs 4:5,15:40, tačiau sugebėjo iš viso atlošti tris mačpointus, o po to laimėjęs ir tie-breiką išplėšė labai sunkią pergalę - 4:6,6:4,7:6(4).
Kiti du antradienį žaidę pirmojo dešimtuko atstovai vargo neturėjo. 2009-2011 metų čempionas pirmoji pasaulio raketė serbas Novakas Džokovičius 6:1,6:4 sutriuškino savo tautietį Viktorą Troicki, o šeštą vietą ATP reitinge užimantis čekas Tomašas Berdychas vos per 54 minutes 6:1,6:3 sutriuškino amerikietį Rajeevą Ramą.

Komentarų nėra: