2013 m. vasario 26 d., antradienis

R.Berankis sėkmingai pratęsė savo pasirodymą Delrei Byče


Nors Ričardas Berankis neįveikė kvalifikacijos į ATP "Delray Beach International Tennis Championships" turnyrą, tačiau pateko tarp pagrindinių dalyvių kaip "laimingas pralaimėtojas". Maža to pajėgiausias Lietuvos tenisininkas šiandien 6:1,7:6(4) nugalėjo vokietį Bjorną Phau ir sėkmingai įveikė pirmą varžybų ratą.

R.Berankiui buvo suteiktas antras šansas. 87-tą vietą ATP reitinge užimantis Lietuvos tenisininkas pateko į pagrindines varžybas po to kai dėl traumos jame atsisakė dalyvauti ispanas Feliciano Lopezas. R.Berankis turėjo aukščiausią reitingą tarp kvalifikacijos trečiame rate pralaimėjusių žaidėjų, todėl organizatorių sprendimu pakeitė F.Lopezą. Dabar galima teikti, kad R.Berankiui netgi pasisekė dvigubai. Praėjęs kvalifikaciją jis būtų gavęs kur kas rimtesnius priešininkus, o dabar teko kovoti su jau puikiai pažįstamu 33-ęjų metų B.Phau. R.Berankis jį nugalėjo trečią kartą iš eilės ir padidino savo persvarą tarpusavio dvikovose iki 4:1.
Dvikova truko tik tai valandą ir 13 minučių. R.Berankis sunkiai įsivažiavo, tačiau pirmą setą baigė laimėdamas penkis geimus iš eilės. Daug atkakliau vyko antras setas. 121-ą vietą ATP reitinge užimantis B.Phau turėjo net keturias progas laimėti R.Berankio padavimą. Dešimtame geime vokietis netgi turėjo du setpointus (5:4,40:15), tačiau Lietuvos tenisininkas puikiai atliko padavimus ir atsilaikė, o po to buvo stipresnis tie-breike.

Už iškovotą pergalę R.Berankis "užsidirbo" 20 ATP reitingo taškų. Dar 6 jam priklauso už kvalifikacijoje įveiktus du varžovus. Aštuntfinalyje R.Berankio laukia akistata su amerikiečiu Jacku Socku (ATP/130).


Komentarų nėra: