2013 m. vasario 25 d., pirmadienis

R.Berankis neįveikė kvalifikacijos Delrai Byče


Ričardui Berankiui nepavyko prasimušti į JAV vykstančio ATP "Delray Beach International Tennis Championships" turnyro pagrindines varžybas. Pirmą reitingą kvalifikacijoje turėjęs lietuvis lemiamoje dvikovoje 7:6(9),7:6(3) turėjo pripažinti amerikiečio Bobby Reynoldso (ATP/172) pranašumą.

Dvikova truko valandą ir 50 minučių. Nei vienas tenisininkas neprarado savo padavimo, tačiau 30-metis B.Reynoldsas viso mačo metu turėjo nedidelę iniciatyvą. Servuodamas amerikietis pralaimėjo vos 15 taškų, bei vienintelis buvo susikūręs progų laimėti priešininko padavimą. Nepaisant to R.Berankis turėjo neblogus šansus laimėti pirmą setą. Jis atlošė du breikpointus ir tie-breiko metu pirmavo 5:3 bei vėliau turėjo du setpointus (7:6,9:8), tačiau lemiamomis akimirkomis B.Reynoldsas už lietuvį buvo tikslesnis. Atlošęs du breikpontus, o paskutiniame geime ir mačpointą R.Berankis ir antrame sete prisikapstė iki tie-breiko, tačiau sėkmė ir vėl buvo ne jo pusėje.

Už kvalifikacijoje įveiktus du varžovus R.Berankiui atiteko 6 ATP reitingo taškai ir 750 dolerių čekis. 87-tą vietą ATP reitinge užimantis lietuvis dar turi teorinių šansų papulti į pagrindines varžybas, bet tam reikėtų kad dėk kažkokių priežasčių turnyre atsisakytų dalyvauti koks nors žaidėjas. R.Berankis yra pirmas "lucky-loser."

Komentarų nėra: