2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Formą atgavusios P.Kvitovos triumfas Dubajuje


Jungtiniuose Arabų Emyratuose pasibaigusio prestižinio "Dubai Dutty Free Tennis Championships" moterų  teniso turnyro nugalėtoja tapo aštuntoji pasaulio raketė čekė Petra Kvitova. Šeštadienį finale ji 6:2,1:6,6:1 įveikė italę Sarą Errani ir laimėjo jubiliejinį dešimtą WTA turnyrą savo karjeroje.

P.Kvitova sugrįžo!! Kuomet ši kairiarankė čekė yra formoje ji demonstruoja gražiausią tenisą moterų ture ir gali nugalėti bet kurią varžovę. Jau praėjusią savaitę Dohoje buvo matyti, kad P.Kvitova visai kita žaidėja, nei ta kuri niekaip negalėjo laimėti bent dviejų mačų sezono pradžioje. Ketvirtfinalyje ji užkūrė tikrą pirtį amerikietei Serenai Williams, kuri tik vargais negalais išnešė sveiką kailį ir užsitikrino pirmos pasaulio raketės titulą.
Akivaizdu, kad po to mačo P.Kvitova vėl patikėjo savo jėgomis. Visą savaitę Dubajuje ji demonstravo puikų agresyvų tenisą ir tapo čempione įveikusi net tris pirmojo dešimtuko žaidėjas. Ketvirtfinalyje P.Kvitova nuvainikavo praėjusių metų nugalėtoją ketvirtą pasaulio raketę lenkę Agnieszką Radwanską, pusfinalyje nugalėjo 2011 metų čempionę danę Caroline Wozniacki (WTA/10), o finale įveikė septintą pasaulio raketę S.Errani.

Finalas gavosi iš ties įdomus. P.Kvitova dominavo pirmajame sete. Galingais smūgiais ji apšaudė S.Errani, o kai antro seto pradžioje jau pirmajame geime atliko breiką atrodė kvepia dideliu sutriuškinimu. Bet staiga mačas pasisuko 180 laipsnių kampu. Neturėdama ką prarasti S.Errani pradėjo žaisti va bank. Neįtikėtina, bet 164cm ūgio italė pradėjo žaisti serve/volley stiliumi ir tai visiškai išmušė P.Kvitovą iš žaidimo ritmo. S.Errani laimėjo net šešis geimus iš eilės ir išlygino susitikimo rezultatą. Italė ir toliau laikėsi tokios žaidimo taktikos ir trečio seto pradžioje turėjo puikią galimybę galutinai palaužti P.Kvitovą. Trečiame geime S.Errani užsidirbo trigubą breikpointą (40:0), bet tokiu sunkiu momentu P.Kvitova sužaidė meistriškai. Ji laimėjo penkis taškus iš eilės ir išlaikė savo padavimą, o lūžis įvyko jau kitame geime. S.Errani servuodama pirmavo 40:15, bet P.Kvitovai pavyko atlikti breiką ir išsiveržusi į priekį - 3:1 čekė daugiau nesižvalgė atgal.

"Žinojau, kad man teks kovoti dėl kiekvieno taško. Antrame sete Errani žaidė tiesiog nepakartojamai, o trečiame taip pat atrodė labai neblogai. Aš tiesiog stengiausi nenuleisti rankų ir koviausi kiekviename geime. Manau lemiamu momentu tapo, kai Sara nepataikė mušdama iš oro rezultatui esant 2:1," - sakė P.Kvitova. - "Aš labai patenkinta taip kaip šiuo metu žaidžiu. Man tai tikrai labai svarbu.  Aš galvoju tik apie savo žaidimą."

Tai buvo ketvirta P.Kvitovos pergalė prieš S.Errani iš tiek pat galimų. Finale ji padarė net 8 dvigubas ir 36 neišprovokuotas klaidas, tačiau pagal atliktus vinerius varžovę pranoko net 46:10. Po laimėto turnyro Dubajuje P.Kvitova pirmadienį su S.Errani WTA reitinge susikeis vietomis bei pakils į septintą poziciją.

Komentarų nėra: