2012 m. rugsėjo 27 d., ketvirtadienis

Samantha Stosur mažina atsilikimą nuo Na Li


  Samantha Stosur toliau sėkmingai tęsia kovą dėl patekimo į baigiamąjį 2012 metų turnyrą "WTA Championships". Ketvirtadienį australė 6:4,7:6(10) palaužė antrą pasaulio raketę rusę Mariją Šarapovą ir iškopė į Japonijoje vykstančio "Toray Pan Pacific Open" turnyro pusfinalį.

   Ši pergalė S.Stosur leido dar labiau sumažinti atsilikimą nuo šiuo metu aštuntoje vietoje šio sezono bendroje įskaitoje esančios kinės Na Li.  Dabar S.Stosur nuo Na Li skiria jau tik 311 taškų ir australė gali dar labiau "nukirpti" šį atsilikimą, kadangi pusfinalyje jos laukia akistata su ruse Nadežda Petrova (WTA/18).
   9-tą vietą šiuo metu WTA reitinge užimanti S.Stosur bus tos dvikovos favoritė skirtingai nei šios dienos susitikime. S.Stosur šiandien tik antrą kartą per dvylika tarpusavio susitikimų įveikė M.Šarapovą. Dėl vėjuotų sąlygų abi tenisininkės nemažai klydo, tačiau svarbiausiais dvikovos momentais S.Stosur žaidė tiksliau. Pirmajame sete M.Šarapova pirma atliko "breiką", pirmavo 4:3, tačiau po to dukart prarado savo padavimą ir pralaimėjo setą - 6:4. Antrajame sete rusė dar kartą pirma atliko "breiką", tačiau persvara džiaugėsi labai neilgai. Maža to S.Stosur pirmaudama 5:3 jau padavinėjo mačui. M.Šarapova nepasidavė ir išlygino rezultatą - 5:5, tačiau itin dramatiškai vykusiame tie-breike turėjo pripažinti australės pranašumą. Tie-breiko metu M.Šarapova atlošė keturis mačpointus, pati turėjo setpointą (10:9), tačiau galiausiai vis tiek pralaimėjo. Dvikova truko valandą ir 54 minutes.

"Antrajame sete aš pirmavau 5:3, tačiau poto pralaimėjau net devynis taškus iš eilės.Bet aš supratau, kad dar galiu sugrįžti į kovą ir vėl pakreipti įvykius savo naudai," - sakė S.Stosur. - Tie-breikas buvo visiškai lygus. Aš turėjau mačpointus ir paprastai kai tau nepavyksta iš kelių pirmų bandymų užbaigti mačo imi nervintis. Vis tik man pavyko išlaikyti šaltą protą ir toliau žaisti savo tenisą. Tai pasiteisino ir aš iškovojau pergalę."

  Antrajame pusfinalyje susitiks čempionės titulą ginanti trečioji pasaulio raketė lenkė Agnieszka Radwanska ir šeštą vietą WTA reiitnge užimanti vokietė Angelique Kerber. Ketvirtfinalyje A.Radwanska 6:4,6:3 įveikė danę Caroline Wozniacki, o A.Kerber varžove turėjusi būti pirmoji pasaulio raketė baltarusė Victoria Azarenka pasitraukė iš turnyro dėl nuovargio. Priminsiu, kad vakar V.Azarenkai buvo pasidarę silpna.

- TP -

Komentarų nėra: