2009 m. birželio 30 d., antradienis

Wimbledon: 8-oji diena



Nieko naujo. Net trys iš keturių į pusfinalį patekusių tenisininkių jame žaidė ir praėjusiais metais ir apskritai tai pirmas kartas nuo 2006 metų, kai jame žais visos keturios stipriausios pagal skirstymą tenisininkės.
Vienintelė naujovė, tai, kad pirmą kartą į Vimbldono turnyro pusfinalį pateko Dinara Safina.

Laukiam sesių finalo

Ar galima tikėtis kad nepasikartos ir praėjusių metų finalas? Rusės žada kovą , bet sesučių Williams ant žolės nesustabdysi ir galima laukti ketvirto jų finalo šeštadienį.

''Tai būtų fantastiška ir tikiuosi, kad taip ir bus,'' - sakė V.Williams.

Juodoji pantera ant žolės yra praktiškai nenugalima ir įveikti amerikietęant šios dangos tai tas pats, kas sveiką Nadalį įveikti ant grunto.
Nuo 2000 metų Vimbldone penkis titulus susižėrusi ir dar dvejuose finaluose žaidusi Venus Williams pralaimėjo tik trim tenisininkėms: jaunesniai seseriai Serenai, Jelenai Jankovic ir Karolinai Sprem.

''Ar aš jaučiuosi nenugalima? Aš norėčiau taip sakyti, bet aš dirbu kad tai pasiekčiau.''- sakė V.Williams. ''Negaliu skustis. Esu Vimbldono pusfinalyje ten kur ir turėjau būti ir dabar noriu žengti dar žingsnį į priekį.''



Šiandien ketvirtfinalyje ji 6:1,6:2 sutriuškino 11-tą varžybų raketę Agnieszką Radwanską. Susitikimą Venus pradėjo nuo 5:0, o lenkės pagaliau iškovotas pirmas taškas šeštame geime susilaukė žiūrovų ovacijų. Radwanska rado drąsos antrą setą pradėti 2:0, tačiau amerikietė susitikimą baigė laimėjusi šešis geimus iš eilės.

''Nuo pat susitikimo pradžios ji žaidė labai gerai ir aš negalėjau nieko padaryti pirmame sete, ''- sakė Radwanska, kuri Vimbldone ketvirtfinalyje pralaimėjo antrus metus iš eilės. ''Antrame turėjau keletą šansų, bet jais nepasinaudojau. Todėl toks rezultatas ir toks trumpas susitikimas.''

V.Williams tai buvo 19-oji pergalė iš eilės ir paskutinį kartą ji setą varžovei davė laimėti tik 2007 metais, kai trečio rato dvikovoje pralaimėjo antrą setą 3:6 japonei Akiko Morigami.

15 dvigubų klaidų

Pusfinalyje amerikietė susitiks su D.Safina, kuri šiandien po atkaklios kovos palaužė Sabine Lisicki 6:7,6:4,6:1. Rusė dvikovą baigė padariusi net 15 dvigubų klaidų.

“Šiandien korte buvau Kalėdų senelis nes servuodama padariau labai daug dvigubų klaidų,”- sakė Safina ir pažymėjo, kad tai techikos klaidos.“Bet šiandien buvau stipri psichologiškai ir tai buvo šiandien svarbiausia.''

Safina jau pirmame sete padarė jų net septynias ir tas jai kainavo setą. Lisicki pati nemažai klydo , bet ne tiek daug kiek pirmojo pasaulio raketė. Vokietė trečiame geime laimėjusi priešininkės padavimą persvarą sunkiai ,bet išlaikė iki pat 10 geimo, bet tada , kai jau išėjo servuoti setui suteikė Safinai tris breaikpointus ir gavo breaką atgal 5:5. Vėliau tenisininkės po kartą laimėjo savo padavimus ir viskas sprendėsi tiebreike, kur Safina darė dvigubas klaidas ir Lisicki įgijusi persvarą 4:1 jos neišvaistė.
Antro seto pradžioje abi tenisininkės užtikrintai laimėdavo savo padavimus, tiesa šeštame geime Safinai teko tai padaryti atsiliekant 0:30, bet jau sekančiame rusė laimėjo Lisicki padavimą. Tai nutiko vienintelį kartą antrame sete ir nors pabaigoje Vokietijos tenisininkė turėjo breakpointą kas Safina servavo setui jo neišnaudojo.
Lemiamas sete breakų buvo į valias. Lisicki apskritai nei karto nelaimėjo savo padavimo..o po penkto geimo, kai ji pralaimėjo trečią padavimą iš eilės ir atsiliko 4:1 paprašė ir medicininės pertaukos, nes traukė koją ir kurį laiką teko ją masažuoti. Vokietė grįžo bet užsikabinti jau nebuvo už ko.

''Man tai buvo puikus turnyras, Niekas nesitikėjo, kad aš tiek pasieksiu, netgi aš pati, '' - sakė 19-metė Lisicki, kuri Safina buvo įveikusi 2008 metais Australian Open turnyre ''Aišku gaila, kad šiandien pralaimėjau, bet kovojau iki galo ir atidaviau visą save. Safina labiau patyrusi žaidėja, Ji jau žaidė Didžiojo kirčio turnyre antrą savaitę ir fiziškai buvo pasiruošusi geriau nei aš.''



Safina pripažista, kad pusfinalyje su amerikiete ji nebus favorite, bet mano, kad jei ji sugebės pademonstruoti geriausią savo žaidimą, tai dvikova gali būti 50-50.

“Nebūna lengvų susitikimų prieš Venus,” sakė Rusijos tenisininke.“ Ji mėgsta žaisti ant žolės, bet aš ketinu pademonstruoti geriausią žaidimą ir neturiu ką prarasti.''

Revanšas

Serena Williams neturi tokios sėkmės Vimbldone kaip jos sesuo. Paskutinį kartą ji turnyro nugalėtoja tapo prieš šešis metus, o 2004 metais nesugebėjo pasiekti hattricko, kai pralaimėjo finale tada 17-metei Marijai Sharapovai, tačiau pagal titulus Didžiojo kirčio turnyruose ji lenkia Venus ir ant žolės dangos ji taip pat sunkiai sustabdoma.

Ketvirtfinalyje amerikietė be didesnių problemų 6:2,6:3 sutriuškino Victorią Azarenką nors pirmus servu sėkmingai pasavė tik 48% kamuoliukų.
Pirmą setą S.Williams laimėjo vos per 26 minutes, antrame jai teko vytis, kadangi Baltarusijos tenisininkei pavyko laimėti jos padavimą ir buvo išsiveržus į priekį 3:2, tačiau amerikietė greitai susigrąžino iniciatyvą ir dvikovą baigė keturiais laimėtais geimais iš eiles.
Šeštame geime ,kai S.Williams pavyko atsibreakinti V.Azarenka nesusivaldė ir trenkė raketę į žemę.



''Šiandien varžovei viskas pavyko - taip tiksliai ir stipriai smūgiavo. Serena nedavė man jokių šansų ir šiandien buvo nenugalima,'' sakė aštuntoji varžybų raketė Azarenka. ''Jos padavimas ant žolės labai stiprus ir jį labai sunku priiminėti prie galinės linijos, kadangi labai greitas paviršius.''

Azarenka amerikietę šį sezoną jau buvo nugalėjusi, tiesa tada balandžio mėnesį Majamio turnyro finale Williams nežaidė visu pajėgumu nes buvo patyrusi kojos traumą.

''Norėjau tai padaryti šiandien, ''- sakė S.Williams prisiminus tą dvikovą. ''Tada nepavyko, nes kai paskutinį kartą mes žaidėme aš nesijaučiau gerai, todėl norėjau tai įrodyti šiandien''

Patirtis

S.Williams varžove pusfinalyje bus Elena Dementieva. Rusė antradienį 6:2,6:2 sutriuškino italę Francesca Schiavone ir iki pusfinalio kaip ir seserys varžovėms nepralošė nei vieno seto. Pernai ji pusfinalyje suklupo prieš Venus...

''Manau, kad šiemet situacija visai kitokia. Pernai aš patekusi į pusfinalį įgijau patirties ir šiemet esu jau visai kita žaidėja todėl bus visai kitaip, ''- sakė Dementieva. ''Kol kas man viskas puikiai sekasi ir pusfinalyje teks būti susikaupus ir toliau žaisti agresyviai ir pažiūrėsim, kas man gausis.''

Dementieva dvikovoje prieš Schiavone jau pačioje jos pradžioje perėmė iniciatyvą ir pirmame sete tris kartus laimėjo priešininkės padavimą, bei vienu metu pirmavo 5:0.
Antras setas buvo kiek įdomesnis ir atkaklesnis, tačiau italė kad ir kaip bekovojo ir stengėsi jai šiandien sekėsi kur kas prasčiau nei Dementievai.
Schiavone po dvikovos prisipažino, kad jai pademonstruoti gerą žaidimą galėjo sumaišyti ir karštis, ir tai kad teko žaisti didesniame korte

''Taip tai turėjo įtakos,''- spaudos konferencijoje sakė Schiavone paklausta ar netrukdė karštis. ''Beto ne taip lengva visada žaisti mažuose ar atviruose kortuose, nes tai skiriasi nuo dviejų pagrindinių arenų. Manau man reikėjo daugiau žaisti centiniame korte.. Šiandien nepavyko pademonstruoti geriausio žaidimo, bet negaliu sakyti, kad dėl to buvo nesėkmingas turnyras. Tikiuosi įgyta patirtis padės kitose varžybose.''

Mylimųjų parama


Šveicaras Roger Federeris per savo karjeroje laimėjo praktiškai viską. Nuo šeštojo triumfo Vimbldone jį skiria dar trys pergalės, tačiau bene didžiausia jo pergalė šiais metais bus ne laimėtas dar vienas titulas, ar pirmą kartą karjeroje Roland Garros turnyras bet po beveik dviejų mėnesių gimsiantis vaikas.
Federeris su Mirka Vavrinec išdraugavo devynerius metus ir šiemet per velykas Baselyje sumainė aukso žiedus. Septintame neštumo mėnesyje esanti tenisininko žmona yra ištikimiausia vyro sirgalė. US Open turnyro metu turėsim tetuką Federerį..



2002 metų Vimbldono čempionas Lleytonas Hewittas po metų pertraukos vėl pateko į varžybų ketvirtfinalį. Visus savo vyro mačus tribūnose stebi jo žmona Bec Cartwright.
25 metų Australijos aktorė ir daininkė labiausiai išgarsėjo savo šalyje ir pasaulyje ,kai vaikystėje nusifilmavo populiariame jaunimo seriale ''Be namų negerai''.
Pora susituokė 2005 metais ir šiuo metu augina du vaikus - trijų metukų dukrelę Mia Rebecca ir tik praėjusių metų gruodį gimusį sūnų Cruz Lleytoną.

2004-2005 metų Vimbldono finale tik Roger Federeriui pralošęs Andy Roddickas trokšta dar kartą ten papulti. Paskutinius tris metus šveicaro varžovu lemiamoje dvikovoje, tačiau šiemet ispanas nedalyvauja ir Roddickas vienas realiausių kandidatų.
Savo vyrą iš tribūnų ragina ir jo žmona Brooklyn Decker. Su 21 metų JAV topmodeliu tenisininkas susituokė šių metų balandžio 17 dieną.




Tommy Haasas yra vyriausias tenisininkas šiais metais pasiekęs Vimbldono turnyro ketvirtfinalį. 31 metų vokietis nuo turnyro Halėje iškovojo jau devintą pergalę iš eilės ir gali turnyro favoritams įkišti pagalį į ratus.
Haaso susitikimų nepraleidžia ir jo sužadėtinė 27 metų amerikiečių aktorė Sara Foster.



Andy Murray siekia tapti pirmu Didžiosios Britanijos tenisininku, kuris po 73 metų pertraukos laimės patį prestižiškiausią teniso turnyrą Vimbldoną. Jo mačų nepraleidžia ir jo širdies draugė Kim Sears.
Merginos tėvas Nigelas Searsas yra teniso treneris anksčiau treniravęs Slovakijos tenisininkę Danielą Hantuchovą.

2009 m. birželio 29 d., pirmadienis

Wimbledon: 7-oji diena


Istorinė diena

Šiandien pagaliau įvyko tai ko visi laukė labai ilgai - pirmą kartą Vimbldono turnyro istorijoje vyko mačas po stogu.
Apie 80 mln. svarų sterlingų kainavęs stogas ant centrinio korto buvo užtrauktas tuo metu kai Dinara Safina žaidė su Amelie Mauresmo ir antro seto metu 4:6,4:1 pradėjo lyti.
Iš pradžių turnyro organizatoriai buvo ant korto dangos užtraukę tiesiog brezentą ir tikėjosi, kad lietus greit praeis ir bus galima žaisti toliau, bet po kiek laiko nusprendė, kad reikia stogo.
Stadionas buvo uždengtas vos per šešias minutes, tiesa dar pusvalandžio prireikė tam, kad oro valdymo sistema sureguliuotų drėgmę, kad nebūtų slidu ir nesikauptu kondensacija.

''Mes laukėme to taip ilgai ir tai pirmas kartas Vimbldono istorijoje kai buvo laukiama lietaus, bet mes vis dar pirmenybę teikiame saulės šviesai, ''- sakė turnyro direktorius Ianas Ritchie. ''Tai istorinis įvykis ir visi, kas čia buvo liko sužavėti.''


Safina atsilaikė

Poto , kai dvikova buvo sustabdyta tenisinkės į kortą sugrįžo po 40 minučių ir kaip tyčia netrukus buvo atnaujinti susitikimai ir gretimuose kortuose, kurie stogo neturi, bet jau niekas stogo nudenginėti nepuolė.
D.Safina tapo pirma žaidėja Vimbldono istorijoje, kuri laimėtų dvikovą po stogu. Pirmoji pasaulio raketė pademonstravo visą savo potencialą, kad įveiktų 2006 metų šio turnyro čempionę Amelie Mauresmo 4:6,6:3,6:4.

''Ji privertė mane pademonstruoti geriausią žaidimą, ''- sakė Safina. ''Jaučiuosi gana gerai...turint omenyje tai, kad daugiau ir daugiau žaidžiu ant žolės.''

Safina susitikimą pradėjo labai gerai iš karto išsiverždama priekį 3:0, bet tada Mauresmo laimėjo penkis geimus iš eilės ir pergalės pirmame sete neišleido.
Antrame sete rusė buvo atsidūrusi labai nepavydėtinoje padėtyje - Mauresmo pirmavo 1:0, 40:0. Safina pradėjo ginčytis su linijos teisėjais, bet poto visą susikaupusį pyktį nukreipė į kortą ir laimėjo keturis geimus iš eilės kai dėl lietaus teko nutraukti susitikimą.
Lemiamame sete Safina atsiliko 0:3, bet geresniu žaidimu susitikimo pabaigoje prie galinės linijos ji sugebėjo rezultatą ne tik greitai išlyginti 3:3, bet devintame geime laimėjo dar vieną Prancūzijos tenisninkės padavimą.

''Leidau jai pirmauti 3:0, bet manau vistiek tuo metu žaidžiau gerai ir tiesiog šiektiek nepataikydavau nors smūgiai būdavo geri, ''- sakė Safina. ''Laimei man pavyko pakreipti susitikimą į savo pusę.''

''Nebuvo jokių problemų prisitaikyti prie naujų sąlygų, - sakė Safina paklausta apie tai, kad susitikimą teko baigti po stogu. ''Iš tikrųjų buvo puiki atmosfera žaisti po stogu, nes daug labiau buvo galima jausti minią.''

Pirmą kartą Vimbldono ketvirtfinalyje žaisianti Safina susitiks su taip niekada jame nežaidusia Sabine Lisicki. Šiandien 19-metė Vokietijos tenisininkė pateikė dar vieną staigmeną ir įveikė Caroline Wozniacki 6:4,6:4.
Susitikimas truko tik valandą ir 19 minučių. Lisicki žaidė daug nuosekliau nei Danijos tenisininkė ir jai pakako kiekviename sete po vieną kartą laimėti priešininkės padavimą.

''Pasiekusi antrą savaitę sakiau sau, kad neturiu nieko prarasti,''- sakė Lisicki. ''Esu laiminga, kad demonstruoju geriausią žaidimą iki šiol ir manau, kad galiu žaisti dar geriau. Turiu gerą forehandą ir dabar daug stabiliau žaidžiu prie galinės linijos.
Ir pernai galėjau stipriai smūgiuoti, bet nepavyko parodyti rezultato. Turnyre Charlestone aų tai padariau pirmą kartą ir pati sau įrodžiau, kad galiu įveikti stiprias varžoves ir žaisti stabiliai eilėje turnyrų.''

Beje susitikimo pabaigoje nusivylusi C.Wozniacki išprovokavo incidentą prie tinklo, kai tenisininkės ėjo pailsėti į savo puses. Danė specialiai užtvėrė kelią Lisicki ir šios susidūrė.
Viso susitikimo metu vokietė eidavo pro kairę pusę, o Wozniacki pro dešine, bet šį kartą neaišku kokį tikslą turėjo Danijos tenisininkė taip padarydama...



Ašaros ir pasakos pabaiga

Ana Ivanovic pasirodymą Vimbldone baigė skausme ir verkdama. Praeitų metų Roland Garros čempionė nebaigė aštuntfinalio susitikimo prieš Venus Williams 1:6,1:0 dėl kojos traumos gautos antro seto pradžioje kai atliko eisą, kai amerikietė turėjo breakpointą.

''Iki to taško aš nieko nejaučiau, bet poto kai nusileidau pajutau skausmą vidinėje savo šlaunies pusėje ir nuo to laiko negalėjau minti kojos, ''- sake Ivanovic. ''Pastarasias kelias dienas skaudėjo raumenis, bet tai normalu po tokio ilgo žaidimo ant žolės.''

Ivanovic pirmą setą pralaimėjo mažiau nei per pusvalandį. Antrame ji servuodama atsiliko 15:40, jei pavyko rezultatą išlyginti bet tada serbė paprašė medicininės pertraukos, kuri truko 10 minučių ir gydytojas sutvarstė jos šlaunį.
Tenisininkė grįžo į kortą ir tribūnose nuvilnijo banga, tačiau ji čia išbuvo tik laimėdama du taškus, o vėliau verkdama nuėjo į savo kėdę ir teisėjui pasakė, kad susitikimo tęsti nebegali.



''Net nežinau kada paskutinį kartą man buvo nutikusi situacija, Didžiojo kirčio turnyruose turbūt apskritai niekada,'' - sakė V.Williams. '' Anai greičiausiai labai skaudėjo Aš esu iš tų žaidėjų, kuri pirmiausia rūpinasi savo žaidimu, bet šiandien man iš tikrųjų buvo gaila varžovės.''

Williams kol kas turnyre su didelėmis problemomis nesusiduria nors šiandien tėvas atskleidė, kad tvarstis ant jos kojos ne dėl grožio, o dėl to, kad tenisininkė šiek tiek jaučia skausmą ir tai įtakoja jos judėjimą. Kaip ten bebūtų V.Williams pirmadienį iškovojo Vimbldone jau 18 pergalę paeiliui ir artėja prie trečio titulo iš eilės link.

Ketvirtfinalyje amerikietės varžove bus 11-oji varžybų raketė Agnieszka Radwanska, kuri šiandien 6:4,7:5 įveikė didžiausių šių metų varžybų atradimą Melanie Oudin.
17- metė amerikietė prieš kelias dienas įveikusi šeštąją pasaulio raketę Jeleną Jankovič ir vėl ryžtingai kovojo už vietą kitame etape.
Jos neišgasdino, pirmas sausai Radwanskos laimėtas savas padavimas, nes amerikietė į tai atsakė iš eilės laimėjusi tris taškus ir išsiveržė į priekį. Deja Oudin persvara džiaugėsi neilgai ir vis rečiau klyst pradėjusi jois varžovė ne tik ją pasivijo, bet ir laimėjo pirmą setą.
Oudin antrame sete ketino įrodyti, kad jai pralaimėtas setas dar nereiškia, kad dvikova pralaimėta (Vimbldone ji 4 iš 6 dvikovų įskaitant ir vieną kvalifikacijoje laimėjo nusileidusi pirmame sete).
Amerikietė vėl pirmoji atliko breiką ir pirmavo 4:2 , tačiau Radwanska dar kartą ją pasivijo ir daug šaltakraujiškiau sužaidusi seto pabaigą iškovojo pergalę.

''Esu nusiminus, kad šiandien pralaimėjau, bet didžiuojuosi savimi tuo ką pavyko pasiekti, ''- sakė Oudin. ''Dabar aš žinau, kad galiu žaisti su šiomis merginomis ir tikiu, kad dauguma jų galiu nugalėti.''

Azarenkai ketvirtfinalyje teks gerokai pridėti

Jeigu Oudin pergalės ir galbūt šlovinga karjera dar tik laukia, tai jos tautietei Serenai Williams pergalės ir titulus žeriasi dabar.
Antroji pasaulio raketė šiandien be jokio vargo 6:3,6:1 sutriuškino Danielą Hantuchovą ir žengė į varžybų ketvirtfinalį, kuriame susitiks su Victoria Azarenka.
Dvikova su Hantuchova truko tik 56 minutes, Williams ant savo pirmo padavimo pralošė tik du taškus (20/22) ir net penkis kartus laimėjo varžovės padavimą.
Amerikietė labai pagarbiai atsiliepė apie būsimą ketvirtfinalio varžovę, kuriai nusileido šiais metais turnyro Majamyje finale ir tik dėl baltarusės blogos savijautos ją ''praėjo'' Australian Open turnyre.

''Be jokios abejonės tai gera žaidėja ir ji dar jauna, ''- sake S.Williams. ''Ji neturi nieko prarasti. Tai Vimbldonas ir tikrai bus geras susitikimas.''

Tiesa po šiandieninio pasirodymo Azarenkai reikėtų gerokai pridėti, jeigu ji tikisi įveikti dukart šio turnyro čempionę. Dvikovoje su Nadia Petrova 7:6,2:6,6:3 ji atrodė tikrai neįspūdingai, ypatingai servuodama.
Jau pirmame sete abi tenisininkės pralaimėjo po tris savo padavimus ir tik sėkmingiau sužaistas tiebreaikais leido Azarenkai jį laimėti.
Antrame sete Petrova žaidė daug greičiau ir tiksliau ir tenisininkė iš Baltarusijos neturėjo jokių šansų. Lemiamas setas vėl vyko žaidėjoms dažnai laimint svetimus padavimus, bet vis tik Azarena mačo pabaigą sužaidė geriau ir antrą kartą karjeroje pateko į Didžiojo kirčio ketvirtfinalį.
Per visą susitikimą buvo atlikti net 13 breakų (7 Petrovos, 6 Azarenkos). Baltarusijos tenisininkė pirmu servu laimėjo tik 58% (42/72) taškų, bei padarė net 10 dvigubų klaidų.
Ne gana to Petrova žaidė sirguliuliuodama ir neatrodė labai žvaliai viso susitikimo metu...

Pirmoji šiandien į Vimbldono ketvirtfinalį pateko Elena Dementieva, kuri 6:1,6:3 sutriuškino savo tautietę Eleną Vesniną.

''Tikėjausi ,kad dvikova bus sunki, nes kai mes buvome susitikę metų pradžioje Oklando turnyro finale vyko atkakli kova, ''- sakė Dementieva. ''Šiandien esu tikra, kad Vesnina nežaidė visa jėga.''

E.Dementieva per visą susitikimą nei karto varžovei neleido įgyti breaikpointo, o pati servuodama pirmu padavimu laimėjo 83% (24/29) taškų.
Praeitais metais pusfinalyje tik suklupusi rusė, kad pakartotų vėl bent tokį patį rezultatą sekančiame etape turės įveikti italę Francescą Schiavone, kuri šiandien 6:2,7:6 nugalėjo Virginie Razzano.



Taip vėlai dar nežaidė

Nors lietus ir nelijo, tačiau stogas ant centrinio korto pirmadienį liko. Andy Murray ir Stanislasas Wawrinka tapo pirmaisiais ,kurie sužaidė visą dvikovą tokiomis sąlygomis Vimbldone tik šį kartą ir prie prožektorių šviesos.
Susitikimas truko daugiau nei tris valandas ir baigėsi vietos laiku 22.39, o Murray šventė sunkią pergalę 2:6,6:3,6:3,5:7,6:3. Dar niekas per visą turnyro istoriją nežaidė iki tokios vėlumos..

''Tai buvo ypatinga,''- sakė Murray.'' Pabaigoje turbūt teko žaisti prieš pačią triuškmingiausią žmonių minią. Tai neabejotinai skamba ir po stogu tai girdisi daug garsiau.''

Murray šiandien sulaukė pirmo rimto patikrinimo. Pirmame sete jam sunkokai sekėsi prisitakyti prie naujų sąlygų ir jis gana aiškiai pralaimėjo pirmą setą. Poto škotas susiėmė ir žaidė, kiek geriau, bet atkakli kova vyko visuose setuose ir tik lemiamame Murray jau jo pradžioje pavyko įgyti pranašumą ir varžovui atkurti intrigos neleido.

''Nuostabu, kad pavyko patekti į kitą etapą. Šiandien turėjau žaisti labai gerai, kadangi Stan susitikimo pradžioje demonstravo neįtikėtiną žaidimą,''- sakė Murray. ''Buvo labai, labai sunku ir drėgna. Mes tiek daug prakaitavome ir po susitikimo atrodė lyg būčiau buvęs pirtyje.''



Soderlingas įveiktų Federerį bėgant maratoną

A.Murray kelią į ketvirtfinalį prasiskynė gana sunkiai, tuo tarou kitas varžybų favoritas Roger Federeris šiandien taip pat turėjo vargo, tačiau jis vėl jau 11-tą kartą iš eilės 6:4,7:6,7:6 įveikė Robiną Soderlingą.

''Ačiū, kad priminėt,''- juokavo po susitikimo Soderling, kuris sakė, kad šveicarą lengvai įveiktų maratone. ''Aš pralaimėjau per tris setus, bet manau nusipeniau geresnės pabaigos.''

Federeris dvikovą baigė atlikęs 23 eisus ir nei karto nepralaimėjo savo padavimo. Tiesa ir pats tik pirmo seto pabaigoje sykį laimėjo varžovo. Kiti du baigėsi tiebreakais, kuriuos tokiu pačiu rezultatu 7:5 laimėjo Šveicarijos tenisinkas.
Paskutiniame sete Soderlingas tikrai turėjo galimybę laimėti, bet lemiamu metu tiebreake prie rezultato 5:5 padarė dvigubą klaidą.



''Šiandien buvo servavimo varžybos, ''- sakė Federeris. ''Nedaug ilgų taškų ir galbūt tai nelabai patiko žiūrovams.''

Penkiskart Vimbldono čempioną Roger Federerį dabar skiria tik trys pergalės nuo 15 Didžiojo kirčio turnyro titulo ir galimybės vėl susigrąžinti stipriausio pasaulio tenisininko vardą.
Pats tenisininkas dabar sako, kad kai prieš kelias savaites laimėjo Roland Garros turnyrą dabar žaidžia atsipalaidavęs ir vėl jaučiasi puikiai skirtingai nei tai buvo prieš šešis mėnesius.

Veteranai turi parako

Ankstesnės traumos ir amžius tikrai nėra kliūtis skinti pergales Vimbldono turnyre. Lleytonas Hewittas, Juanas Carlos Ferrero bei Tommy Haasas nemažą savo karjeros dalį praleido gydydamiesi sunkias traumas nei žaisdami, tačiau visi trys jie pirmadienį pateko į labiausiai prestižinio teniso turnyro ketvirtfinalį.
Ten pirmą kartą per savo dešimt metų trunkančią profesionalo karjerą pateko ir 30-metis Ivo Karlovičius pirmadienį 7:6,6:7,6:3,7:6 įveikęs Fernando Verdaco.
Kroatas per visą dvikovą varžovui nesuteikė nei vieno breakpointo, atliko 35 eisus, bei pirmu padavimu laimėjo 94% (89/95) taškų.
Karlovičius per keturis susitikimus Vimbldone kol kas nei karto nepralošė savo padavimo ir jau atliko net 137 eisus.

L.Hewittas Vimbldono turnyro nugalėtoju buvo tapęs 2002 metais, bet nuo to laiko buvusi pirmoji pasaulio raketė iškentė pačių įvariausių traumų nuo kojos piršto lūžio iki sulaužytų šonkaulių. Australui praėjusių metų vasarą buvo atlikta klubo operacija, po kurios jis atgal į kortus grįžo tik šio sezono pradžioje , o vasario mėnesį netgi buvo iškritęs iš stipriasių panetos tenisininkų šimtuko.
Šiandien po dviejų setų atrodė kad Hewitto pasirodymas Vimbldone baigėsi, kadangi Radekas Stepanekas laimėjo pirmus su setus, o pats tenisininkas turėjo probelmų su šlaunimi.
Bet Hewittui tuomet padėjo prapliupęs lietus dėl kurio susitikimas buvo nutrauktas ir jis galėjo atsikvėpti, pagalvoti kaip reikia žaisti toliau, o medikai ir fizioterapeutas nulmalšinti skausmą.
Grįžęs australas pademonstravo užtikrintą žaidimą ir iškovojo pergalę 4:6,2:6,6:1.6:2,6:2, bei ketvirtfinalyje susikaus su Andy Roddicku. Amerikietis šiandien per tris setus įveikė Tomą Berdychą 7:6,6:4,6:3.

Atrodė, kad Ferrero geriausios dienos karjeroje jau praeityje, kai pernai 2003 metų Roland Garros čempionas iškrito iš pirmo 50-tuko. Tačiau su tuo nenorėjo sutikti pats ispanas - šį sezoną jis jau laimėjo grunto turnyrą Kasablankoje, o pasiekęs preiš kelias savaites pusfinalį Queens Club turnyre parodė, kad ant žolės jis jaučiasi taip pat puikiai.
Vimbldone jis jau iškovojo keturias pergales, paskutinė prieš aštuntą varžybų raketę Gilles Simoną per tris setus 7:6,6:3,6:2 ir dabar žais prieš A.Murray.

“Man neprituks patirties,”- sakė Ferrero, kuris yra pirmas tenisininkas nuo 2001 metų pasiekęs Vimbldono ketvirtfinalį su vardiniu kvietimu.“Murray palaikys visi, bet esu pakankamai patyręs kad žinočiau kaip susitelkti ties savo žaidimu.”

Tommy Haas praleido visą 2003 metų sezoną dėl peties traumos, o prieš porą metų tas pats petis buvo operuotas antrą kartą.
31 metų vokietis pirmą kartą per savo karjerą pasiekė ketvirtfinalį Vimbldone šiandien pademonastravęs praktiškai tobulą tenisą ir įveikęs rusą Igorį Andreevą 7:6,6:4,6:4.

''Tai beprotiška,''- sakė buvusi antroji planetos raketė. ''Prieš kelis mėnesius nebūčiau patikėjęs, kad galiu būti čia. Visada tikėjau, kad galiu puikiai pasirodyti Vimbldone.''

Haasas varžybų ketvirtfinalį dabar susikaus su ketvirtąja pasaulio rakete Novaku Djokovičiumi, kurį prieš Vimbldoną buvo įveikęs Halės turnyro finale.
Serbas šiandien be jokių problemų 6:2,6:4,6:1 susitvarkė su Dudi Sela ir yra jauniausias žaidėjas vyrų varžybose liekantis turnyre.

''Tame finale apskritai nesijaučiau užtikrintai. Dar tik pratinausi prie žolės, bandžiau suprasti kaip reikia judėti ir žaisti,'' - sakė 22 metų Djokovičius. ''Čia bus visai kita istorija. Sužaidžiau jau gerai 2-3 paskutinius susitikimus ir dabar daug labiau pasitikiu savo jėgomis.''



GALINA VOSKOBOEVA

Biografija.

Kazachstano tenisininkė Galina Voskoboeva gimė 1984 metų gruodžio 18 dieną Maskvoje.
2008 metais tenisininkė pakeitė pilietybe ir tapo kazache. Tenisą ji pradėjo žaisti nuo šešių metų kai su šiuo žaidimu supažindino mama. Pastaroji beje treniruoja plaukikus.

Ūgis - 183cm
Svoris - 67kg
Aukščiausia vieta WTA reitinge - 46 (2012.01.30)
Pasiekimai - Per savo karjerą laimėjo tris WTA dvejetų turnyrus. Geriausias pasiekimas vienetų varžybose 2011 metais finalas turnyre Seule (pralaimėjo M-J.Martinez Sanchez) ir ketvirtfinalis prestižiniame "Rogers Cup" turnyre Kanadoje, kur pakeliui įveikė net dvi pirmo dešimtuko žaidėjas - M.Bartoli ir M.Šarapovą.
Žaidimo stilius - viso korto žaidėja
Mėgstamiausias paviršius - kieta danga
Dabartinis treneris - Alina Jidkova

Karjera.

Metai Reitingas Tit/Fin W/L Hard Clay Grass Indoor FedCup AO RG WB USO
2011 58 0/1 47/19 25/11 13/4 2/1 7/3 0/1 - - - 1R
2010 528 - 7/13 5/9 2/4 0/0 0/0 1/1 1R - - -
2009 102 - 19/29 11/16 4/9 1/2 3/2 3/0 3R 2R 1R 1R
2008 194 - 30/27 12/10 10/9 1/2 7/6 - - 2R 1R 1R
2007 136 - 28/23 10/9 15/11 0/1 3/2 - 1R - - -
2006 103 - 32/29 8/10 14/9 4/3 6/7 - 2R 1R - 1R
2005 108 - 32/30 18/17 6/5 0/1 8/7 - - - - -
2004 137 - 27/28 7/11 8/10 1/1 11/6 - - - - -
2003 157 - 45/21 1/1 24/10 0/1 20/9 - - - - -
2002 402 - 12/15 1/2 11/10 0/0 0/3 - - - - -
2001 464 - 18/8 0/0 14/6 0/0 4/2 - - - - -

Žaidėjos charakteristika

Psichologija -
Fizinis pasirengimas -
Greitis/Vikrumas -
Padavimas -
Smūgiai iš dešinės -
Smūgiai iš kairės -
Priėmimas -
Žaidimas prie galinės linijos -
Žaidimas prie tinklo -
Agresyvumas -
Tikslumas -
Bendras įvertinimas -

VIRGINIE RAZZANO

Biografija.

Prancūzijos tenisininkė Virginie Razzano gimė 1983 metų gegužės 12 dieną Dižone.
2011 metais prieš pat "Roland Garros" varžybas palaidojo savo vyrą-trenerį Stephane Vidalį, kuris būdamas 32 metų mirė nuo smegenų auglio.

Ūgis - 174cm
Svoris - 67kg
Aukščiausia vieta WTA reitinge - 16 (2009.09,14)
Pasiekimai - Per savo karjerą laimėjo du WTA serijos turnyrus - 2007 metais Goungdžou ir Tokijuje, o iš viso finale žaidė šešis kartus. Jaunių varžybose 1999 metais tapo "Australian Open", o 2000 metais "Roland Garros" čempione.
Žaidimo stilius - baselineris
Mėgstamiausias paviršius - greita kieta danga
Dabartinis treneris -

Karjera.

Metai Reitingas Tit/Fin W/L Hard Clay Grass Indoor FedCup AO RG WB USO
2011 83 - 24/23 18/12 3/5 1/2 2/4 1/2 2R 1R 2R 1R
2010 116 - 16/18 12/11 4/5 0/0 0/2 - 1R 1R - 3R
2009 19 0/2 31/20 15/12 9/5 7/2 0/1 - 3R 4R 4R 1R
2008 59 - 18/22 8/13 4/5 1/2 5/2 3/1 3R 1R 1R 1R
2007 28 2/3 43/21 30/10 7/8 0/1 6/2 1/0 2R 1R 1R 2R
2006 87 - 21/25 10/8 3/9 0/2 8/6 - 3R 1R 1R 4R
2005 51 - 20/25 2/8 10/7 3/3 5/7 2/0 1R 3R 2R 2R
2004 60 0/1 36/22 5/5 23/12 5/1 3/4 - - 2R 3R 1R
2003 72 - 29/23 10/10 7/8 5/3 7/2 - 2R 1R 2R 2R
2002 76 - 29/22 14/9 7/7 1/1 7/5 - 1R 2R 2R 2R
2001 72
18/19 11/8 2/3 5/3 0/5 - 3R 3R 1R 2R
2000 204 - 16/12 2/2 5/7 0/0 9/3 - 1R 3R - -
1999 371 - 15/4 4/1 11/3 0/0 0/0 - - 1R - -
1998 - - 0/1 0/0 0/1 0/0 0/0 - - - - -

Žaidėjos charakteristika

Psichologija -
Fizinis pasirengimas -
Greitis/Vikrumas -
Padavimas -
Smūgiai iš dešinės -
Smūgiai iš kairės -
Priėmimas -
Žaidimas prie galinės linijos -
Žaidimas prie tinklo -
Agresyvumas -
Tikslumas -
Bendras įvertinimas -

IRINA FALCONI
Biografija.

JAV tenisininkė Irina Falconi gimė 1990 metų gegužės 4 dieną Portevjeche. (Ekvadoras).
Į Ameriką Falconių šeima persikėlė gyventi 1993 metais. Žaisti tenisą Irina išmokė tėvas, kuris anksčiau buvo profesionalus futbolininkas. Kai jai buvo 14 metų ji persikėlė į Floridą kur treniravosi su buvusia pirmo dešimtuko žaidėja Brenda Schultz McCarty. Prieš tapdama profesionale I.Falconi du metus mokėsi Džordžijos Technologijos universitete. Ji buvo tikra NCAA koledžų lygos žvaigždė. 2010 metais buvo išrinkta metų ir konferencijos žaidėja.

Oficialus internetinis puslapis.

Ūgis - 163cm
Svoris - 61kg
Aukščiausia vieta WTA reitinge - 73 (2011.10.10)
Pasiekimai - Keturių ITF serijos turnyrų nugalėtoja. Geriausias rezultatas WTA varžybose 2011 metais pasiektas pusfinalis turnyre Vašingtone.
Žaidimo stilius - viso korto žaidėja
Mėgstamiausias paviršius - kieta danga
Dabartinis treneris - Jeff Wilson

Karjera.

Metai Reitingas Tit/Fin W/L Hard Clay Grass Indoor FedCup AO RG WB USO
2011 84 - 32/29 15/16 9/8 3/2 5/3 - 1R 1R 1R 3R
2010 217 - 35/11 32/10 0/0 0/0 3/1 - - - - 1R
2009 468 - 14/3 14/3 0/0 0/0 0/0 - - - - -
2008 761 - 10/11 3/5 6/5 0/0 1/1 - - - - -
2007 475 - 29/15 26/14 3/1 0/0 0/0 - - - - -
2006 1054 - 5/4 2/2 3/2 0/0 0/0 - - - - -

Žaidėjos charakteristika

Psichologija -
Fizinis pasirengimas -
Greitis/Vikrumas -
Padavimas -
Smūgiai iš dešinės -
Smūgiai iš kairės -
Priėmimas -
Žaidimas prie galinės linijos -
Žaidimas prie tinklo -
Agresyvumas -
Tikslumas -
Bendras įvertinimas -