2009 m. birželio 30 d., antradienis

Wimbledon: 8-oji diena



Nieko naujo. Net trys iš keturių į pusfinalį patekusių tenisininkių jame žaidė ir praėjusiais metais ir apskritai tai pirmas kartas nuo 2006 metų, kai jame žais visos keturios stipriausios pagal skirstymą tenisininkės.
Vienintelė naujovė, tai, kad pirmą kartą į Vimbldono turnyro pusfinalį pateko Dinara Safina.

Laukiam sesių finalo

Ar galima tikėtis kad nepasikartos ir praėjusių metų finalas? Rusės žada kovą , bet sesučių Williams ant žolės nesustabdysi ir galima laukti ketvirto jų finalo šeštadienį.

''Tai būtų fantastiška ir tikiuosi, kad taip ir bus,'' - sakė V.Williams.

Juodoji pantera ant žolės yra praktiškai nenugalima ir įveikti amerikietęant šios dangos tai tas pats, kas sveiką Nadalį įveikti ant grunto.
Nuo 2000 metų Vimbldone penkis titulus susižėrusi ir dar dvejuose finaluose žaidusi Venus Williams pralaimėjo tik trim tenisininkėms: jaunesniai seseriai Serenai, Jelenai Jankovic ir Karolinai Sprem.

''Ar aš jaučiuosi nenugalima? Aš norėčiau taip sakyti, bet aš dirbu kad tai pasiekčiau.''- sakė V.Williams. ''Negaliu skustis. Esu Vimbldono pusfinalyje ten kur ir turėjau būti ir dabar noriu žengti dar žingsnį į priekį.''



Šiandien ketvirtfinalyje ji 6:1,6:2 sutriuškino 11-tą varžybų raketę Agnieszką Radwanską. Susitikimą Venus pradėjo nuo 5:0, o lenkės pagaliau iškovotas pirmas taškas šeštame geime susilaukė žiūrovų ovacijų. Radwanska rado drąsos antrą setą pradėti 2:0, tačiau amerikietė susitikimą baigė laimėjusi šešis geimus iš eilės.

''Nuo pat susitikimo pradžios ji žaidė labai gerai ir aš negalėjau nieko padaryti pirmame sete, ''- sakė Radwanska, kuri Vimbldone ketvirtfinalyje pralaimėjo antrus metus iš eilės. ''Antrame turėjau keletą šansų, bet jais nepasinaudojau. Todėl toks rezultatas ir toks trumpas susitikimas.''

V.Williams tai buvo 19-oji pergalė iš eilės ir paskutinį kartą ji setą varžovei davė laimėti tik 2007 metais, kai trečio rato dvikovoje pralaimėjo antrą setą 3:6 japonei Akiko Morigami.

15 dvigubų klaidų

Pusfinalyje amerikietė susitiks su D.Safina, kuri šiandien po atkaklios kovos palaužė Sabine Lisicki 6:7,6:4,6:1. Rusė dvikovą baigė padariusi net 15 dvigubų klaidų.

“Šiandien korte buvau Kalėdų senelis nes servuodama padariau labai daug dvigubų klaidų,”- sakė Safina ir pažymėjo, kad tai techikos klaidos.“Bet šiandien buvau stipri psichologiškai ir tai buvo šiandien svarbiausia.''

Safina jau pirmame sete padarė jų net septynias ir tas jai kainavo setą. Lisicki pati nemažai klydo , bet ne tiek daug kiek pirmojo pasaulio raketė. Vokietė trečiame geime laimėjusi priešininkės padavimą persvarą sunkiai ,bet išlaikė iki pat 10 geimo, bet tada , kai jau išėjo servuoti setui suteikė Safinai tris breaikpointus ir gavo breaką atgal 5:5. Vėliau tenisininkės po kartą laimėjo savo padavimus ir viskas sprendėsi tiebreike, kur Safina darė dvigubas klaidas ir Lisicki įgijusi persvarą 4:1 jos neišvaistė.
Antro seto pradžioje abi tenisininkės užtikrintai laimėdavo savo padavimus, tiesa šeštame geime Safinai teko tai padaryti atsiliekant 0:30, bet jau sekančiame rusė laimėjo Lisicki padavimą. Tai nutiko vienintelį kartą antrame sete ir nors pabaigoje Vokietijos tenisininkė turėjo breakpointą kas Safina servavo setui jo neišnaudojo.
Lemiamas sete breakų buvo į valias. Lisicki apskritai nei karto nelaimėjo savo padavimo..o po penkto geimo, kai ji pralaimėjo trečią padavimą iš eilės ir atsiliko 4:1 paprašė ir medicininės pertaukos, nes traukė koją ir kurį laiką teko ją masažuoti. Vokietė grįžo bet užsikabinti jau nebuvo už ko.

''Man tai buvo puikus turnyras, Niekas nesitikėjo, kad aš tiek pasieksiu, netgi aš pati, '' - sakė 19-metė Lisicki, kuri Safina buvo įveikusi 2008 metais Australian Open turnyre ''Aišku gaila, kad šiandien pralaimėjau, bet kovojau iki galo ir atidaviau visą save. Safina labiau patyrusi žaidėja, Ji jau žaidė Didžiojo kirčio turnyre antrą savaitę ir fiziškai buvo pasiruošusi geriau nei aš.''



Safina pripažista, kad pusfinalyje su amerikiete ji nebus favorite, bet mano, kad jei ji sugebės pademonstruoti geriausią savo žaidimą, tai dvikova gali būti 50-50.

“Nebūna lengvų susitikimų prieš Venus,” sakė Rusijos tenisininke.“ Ji mėgsta žaisti ant žolės, bet aš ketinu pademonstruoti geriausią žaidimą ir neturiu ką prarasti.''

Revanšas

Serena Williams neturi tokios sėkmės Vimbldone kaip jos sesuo. Paskutinį kartą ji turnyro nugalėtoja tapo prieš šešis metus, o 2004 metais nesugebėjo pasiekti hattricko, kai pralaimėjo finale tada 17-metei Marijai Sharapovai, tačiau pagal titulus Didžiojo kirčio turnyruose ji lenkia Venus ir ant žolės dangos ji taip pat sunkiai sustabdoma.

Ketvirtfinalyje amerikietė be didesnių problemų 6:2,6:3 sutriuškino Victorią Azarenką nors pirmus servu sėkmingai pasavė tik 48% kamuoliukų.
Pirmą setą S.Williams laimėjo vos per 26 minutes, antrame jai teko vytis, kadangi Baltarusijos tenisininkei pavyko laimėti jos padavimą ir buvo išsiveržus į priekį 3:2, tačiau amerikietė greitai susigrąžino iniciatyvą ir dvikovą baigė keturiais laimėtais geimais iš eiles.
Šeštame geime ,kai S.Williams pavyko atsibreakinti V.Azarenka nesusivaldė ir trenkė raketę į žemę.



''Šiandien varžovei viskas pavyko - taip tiksliai ir stipriai smūgiavo. Serena nedavė man jokių šansų ir šiandien buvo nenugalima,'' sakė aštuntoji varžybų raketė Azarenka. ''Jos padavimas ant žolės labai stiprus ir jį labai sunku priiminėti prie galinės linijos, kadangi labai greitas paviršius.''

Azarenka amerikietę šį sezoną jau buvo nugalėjusi, tiesa tada balandžio mėnesį Majamio turnyro finale Williams nežaidė visu pajėgumu nes buvo patyrusi kojos traumą.

''Norėjau tai padaryti šiandien, ''- sakė S.Williams prisiminus tą dvikovą. ''Tada nepavyko, nes kai paskutinį kartą mes žaidėme aš nesijaučiau gerai, todėl norėjau tai įrodyti šiandien''

Patirtis

S.Williams varžove pusfinalyje bus Elena Dementieva. Rusė antradienį 6:2,6:2 sutriuškino italę Francesca Schiavone ir iki pusfinalio kaip ir seserys varžovėms nepralošė nei vieno seto. Pernai ji pusfinalyje suklupo prieš Venus...

''Manau, kad šiemet situacija visai kitokia. Pernai aš patekusi į pusfinalį įgijau patirties ir šiemet esu jau visai kita žaidėja todėl bus visai kitaip, ''- sakė Dementieva. ''Kol kas man viskas puikiai sekasi ir pusfinalyje teks būti susikaupus ir toliau žaisti agresyviai ir pažiūrėsim, kas man gausis.''

Dementieva dvikovoje prieš Schiavone jau pačioje jos pradžioje perėmė iniciatyvą ir pirmame sete tris kartus laimėjo priešininkės padavimą, bei vienu metu pirmavo 5:0.
Antras setas buvo kiek įdomesnis ir atkaklesnis, tačiau italė kad ir kaip bekovojo ir stengėsi jai šiandien sekėsi kur kas prasčiau nei Dementievai.
Schiavone po dvikovos prisipažino, kad jai pademonstruoti gerą žaidimą galėjo sumaišyti ir karštis, ir tai kad teko žaisti didesniame korte

''Taip tai turėjo įtakos,''- spaudos konferencijoje sakė Schiavone paklausta ar netrukdė karštis. ''Beto ne taip lengva visada žaisti mažuose ar atviruose kortuose, nes tai skiriasi nuo dviejų pagrindinių arenų. Manau man reikėjo daugiau žaisti centiniame korte.. Šiandien nepavyko pademonstruoti geriausio žaidimo, bet negaliu sakyti, kad dėl to buvo nesėkmingas turnyras. Tikiuosi įgyta patirtis padės kitose varžybose.''

Komentarų nėra: