2009 m. gruodžio 30 d., trečiadienis

Vesninos tikslas - pirmas dešimtukas

Elena Vesnina praėjusį sezoną pagaliau įrodė ko iš jos buvo laukta daug anksčiau - per metus stipriausių planetos tenisininkių reitinge ji pakilo iš 78 vietos į 23-ią. Prie tokio šuolio reitinge ir pagerėjusios žaidimo kokybės labiausiai prisidėjo trenerių kaita: jau metai, kaip tenisininkė dirba su Andrėjum Chesnokovu.

''Pasikeitė pats elgesys susitikimų metu, pradėjau žaisti ramiai bei užtikrintai ir dėka to pasiekiau daug gražių pergalių. Beto praėjusį sezoną daug dirbau, kad pagerinčiau savo fizinį pasirengimą todėl sugebėjau ištempti ne vieną sunkią dvikovą. Andrėjus Chesnokovas padėjo pakoreguot kai kuriuos techninius elementus ir mano žaidimas tapo švaresnis ir liko mažiau broko.''

Apie tai daugiau, apie nepalankius Federacijų taurės burtus, naujus kelius Sočyje ir kaip ji padėjo į tenisą sugrįžti Marijai Šarapovai 2009 metų Atvirojo Prancūzijos čempionato dvejetų varžybų finalininkė papasakojo šiame interviu.

........................................................................

- Kokios pergalės įsiminė labiausiai?
Buvo kelios labiausiai įsimenančios pergalės: prieš Wozniacki Auklende, Kuznetsovą Dubajuje ir prieš Mauresmo Niu Heivene.

- Atsižvelgiant į jūsų progresą, kokius tikslus keliat ateinančiame sezone?
Šiuo metu su Andrėjum Chesnokovu ruošiamės sezonui Sočyje. Pasistengsiu patekti į 20-tuką ir ten užsilaikyti, o pagrindinis tikslas patekti tarp dešimties stipriausių planetos tenisininkių, bet tam reikia laimėti labai daug susitikimų, turnyrų. Labai norėčiau patekti tarp aštuonių žaidėjų, kurios dalyvauja baigiamajame sezono turnyre bet suprantu, kad tai padaryti yra labai sunku ir reikia žaisti stabiliai visą sezoną. Kaip tik dėl stabilaus žaidimo mes šiuo metu ir dirbame.

- Sykį po pralaimėtų lažybų Chesnokovui teko nusiskusti galvą plikai. Daugiau niekada su juo nesilažinot?
Kol kas ne, laukiu tinkamo momento. Tegu dabar plaukai atauga, o paskui ką nors sugalvosim. Kadangi mes lažinomės iš mano pergalės tai jam nusiskusti tapo malonu ir net nekreipė dėmesio, kad neteko plaukų.

- Kaip galvojate Shamilis Tarpischevas pakvies jus į rinktinę Federacijų taurės varžyboms?
Nežinau. Mano nuomone ten priekyje manęs yra daug kitų merginų, todėl net negalvoju kad būsiu komandos sudėtyje. Bet jeigu pakvies būsiu laiminga, nes man labai patinka žaisti už rinktinę. Tris metus buvau komandoje ir dukart mes tapome čempionėmis. Dabar manau reikia duoti šansą jaunimui, duoti galimybę pasirodyti tom merginoms, kurios dar nėra laimėjusios šio trofėjaus.

- Pirmą susitikimą Rusija žais su Serbija. Galima teigti, kad mums nepasisekė su burtais?
Taip, galima taip sakyti, nes vis tik mes žaidžiame išvykoje prieš labai stiprią komandą. Nors pas juos tik dvi stiprios žaidėjos, bet vienetų susitikimai bus labai sunkūs todėl su burtais mums tikrai nepasisekė.

- Kuomet Marija Šarapova grįžinėjo į tenisą po traumos pirmą mačą, kuri jis sužaidė buvo dvejetų varžybose poroje su jumis. Ji pati pasiūlė sužaisti kartu?
Taip gavosi, kad Indian Velse aš neplanavau žaisti dvejetų varžybose, bet Šarapovos agentas susisiekė su mano agentu ir pasiūlė sužaisti drauge su Maša. Ji bandė sugrįžti ir jai buvo reikalinga pagalba, o man tokia galimybė ne dažnai pasitaiko, beto papildoma treniruotė niekada nemaišo. Iki manęs ji buvo kreipusis pas Svetlana Kuznetsova, bet ji jau tuo metu buvo susitarusi žaisti drauge su Mauresmo.

- Daugiau neplanuojate žaisti poroje su Šarapova?
Ne. Maša nėra dvejetų žaidėja, beto ji turi peties traumą ir visą dėmesį principe kaip ir aš skiria vienetų varžyboms.

- Kokiai tenisininkės aprangai teikiat pirmenybę?
Man patinka suknelės, nes jos labai moteriškai atrodo korte. Nuo praėjusio sezono turiu kontraktą su prancūzų firma ''Lecoste''. Tenisininkų apranga čia labai aukštos kokybės ir klasikinis prancūziškas stilius man labai tinka. Firma iš anksto man pačiai leidžia išsirinkti modelį.

- Kas pasikeitė Sočyje, kai miestas tapo žiemos Olimpinių žaidynių sostine?
Kol kas miestas nepasikeitė taip smarkiai. Vienintelis dalykas, ką mums pradėjo daryti tai tiesti kelius, nes pas mus visada būdavo dideli kamščiai kadangi yra tik vienas kelias - kurortinis prospektas. Tai, kad Sočis laimėjo Olimpinių žaidynių sostinės rinkimus yra didelis pliusas, nes turim galimybę dabar įrengti miestą. Esu labai laiminga ir iki šiol dar netikiu, kad mano mieste vyks olimpiada, nes tai milžiniškas įvykis ir pasistengsiu atvykti į šias žaidynes.

- Daugeliui tenisininkių šio sezono tvarkaraštis pasirodė nepatogus. Sutinkat su jomis?
Taip, padarė labai daug privalomų turnyrų, ypatingai Azijoje. Mums gaunasi sunkūs skrydžiai iš Amerikos į Aziją, poto į Europą, o paskui vėl į Aziją ir kadangi turnyrai privalomi, tai negali jų praleisti nes teks mokėt baudas. Būtent tai paaiškina daugybę pirmo dešimtuko žaidėjų traumų ir dėl to nemažai merginų negalėjo sėkmingai pasirodyti baigiamajame metų turnyre. Kontraktas pasirašytas iki 2011 metų, tad dar du metus tikrai turėsim taip žaisti.

...........................................

Komentarų nėra: