2009 m. rugsėjo 29 d., antradienis

Gaminam sušį

Kinijos tenisininkė Na Li, slovakė Magdalena Rybarikova, vokietė Andrea Petkovic bei rusė Anastasia Pavlyuchenkova antradienį buvo suteikta galimybė pasimokyti kaip daromi suši ritinėliai kitaip vadinami ''Futomaki''.

Sušis kaip žinia yra nacionalinis Japonijos pateikalas, tam tikru būdu pateikta žalia žuvis.
Jis yra gaminamas iš ryžių, jūros produktų (rečiau – daržovių, kiaušinių) ir krieno wasabi. Karšti ryžiai (jie turi būti šiek tiek lipnūs) maišomi su ryžių actu ir trupučiu druskos, o tada kaip galima greičiau atvėsinami. Jūros produktai naudojami labai švieži, ir dažniausiai termiškai neapdoroti (žali). Kai kuriais atvejais naudojami ir kepti ar virti produktai (ungurys, krevetės, kiaušinis).
Prie sušio patiekiamas sojų padažas ir marinuotas imbieras, kuris užkandamas tarp atskirų gabalėlių, kad nesusipjautų skoniai.

Komentarų nėra: